Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 275 от 419 ПърваПърва ... 175225265273274275276277285325375 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,741 до 2,750 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Току-виж и моите преживели при такава прогноза, че съм ти в района.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Преди малко гледах 14 дневна прогноза на времето за моя район... Минимални t* над нулата, стигащи до 8-9 градуса, максимални стигащи до 19-20*. Леската още от сега отделя много прашец. При тез температури, ще тръгне рано и дряна, и бряста, и... Май ще става голям джумбиш...
    Моите наблюдения сочат, че ще се повтори миналия сезон, поне в района ми. Друмев да стяга капаните.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Току-виж и моите преживели при такава прогноза, че съм ти в района.
    Хм,... да видим как ще е между 23 Февруари и да кажем, 15-20 Март.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Хм,... да видим как ще е между 23 Февруари и да кажем, 15-20 Март.
    Ако календарната година е роева се познава от есента на предходната вкарват много прашец тоест след главната паша им почват бръмбазлъците в главите.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако календарната година е роева се познава от есента на предходната вкарват много прашец тоест след главната паша им почват бръмбазлъците в главите.
    Ако след две седмици нетипично топло време сега, хване някой студ...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако след две седмици нетипично топло време сега, хване някой студ...
    Умни и издръжливи животинчета са и най вече бая дуракоустойчиви та не страшно.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Аз си мисля, че роенето до някъде може да е следствие на многото прашец, а не предпоставка за събирането му. А има ли прашец природата, те ще си събират, няма да стоят "празни".

P.P. От там насетне, зависи и дуракът какво ще прави.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз си мисля, че роенето до някъде може да е следствие на многото прашец, а не предпоставка за събирането му. А има ли прашец природата, те ще си събират, няма да стоят "празни".

P.P. От там насетне, зависи и дуракът какво ще прави.
    Едни и същи семеиства сложени в ДБ и ЛР еднакво количество прашец/перга ли ще съберат?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Едни и същи семеиства сложени в ДБ и ЛР еднакво количество прашец/перга ли ще съберат?
    Семействата няма как да са едни и същи. Събирането на прашец както и събирането на мед зависи пак от много фактори. В пчеларството няма такова понятие еднакви семейства и никога не може да се прави сравнение между две семейства камо ли повече. Все нещо в тях ще е различно. Статистиките, които се правят са за да има какво да правят учените, писателите на пчеларска литература....говорим за стъкмистика. Както и при хората - кое семейство е еднакво с другото!?
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Семействата няма как да са едни и същи. Събирането на прашец както и събирането на мед зависи пак от много фактори. В пчеларството няма такова понятие еднакви семейства и никога не може да се прави сравнение между две семейства камо ли повече. Все нещо в тях ще е различно. Статистиките, които се правят са за да има какво да правят учените, писателите на пчеларска литература....говорим за стъкмистика. Както и при хората - кое семейство е еднакво с другото!?
    Пределно и ясно.Ще задам въпроса по друг начин с кой вид кошер ще събереш повече перга с ДБ или ЛР.Знам отговора защото е елементарен а и съм чел защо е така не е нужно да съм събирал перга. Написах въпроса по повод ,,А има ли прашец природата, те ще си събират, няма да стоят "празни",,.

Страница 275 от 419 ПърваПърва ... 175225265273274275276277285325375 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •