Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 681 от 807 ПърваПърва ... 181581631671679680681682683691731781 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,801 до 6,810 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Точно като лаик говориш. На такова място жилищен комплекс ще направи. А знаиш ли как се поддържа такова място ако е пчелин?
    Ако е въпроса да се натъпчеш ти толкова кошери можеш и на 1 ар да ги събереш. Ако аз трябва да го проектирам за себе си бих посадил липи и акации по периметъра на оградата, оградата ми ще е плътна стена от шипки, къпини и малини, а между кощерите ще има засадени овошки.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Индустриализацията на земеделието, започната на запад в края на 18-ти век и достигнала при нас в сериозни мащаби по време на социализма, определя съдбата на земеделците. От мнозинство, осигуряващо прехраната, изведнъж се превръщат в малцинство /под 5%/. Все си мисля, че за овчари бързо ще се обучат повечето хора, но за специалисти по компютри или механици доста по-трудно и по-бавно и не е за всеки.
    Говоря за земеделието в най- опростения му вариант и мащаб, който съществуваше в някаква форма до 92-93-та г.ТКЗС-тата раздаваха по 0.5 до 1 дка. за частно ползване и хората не можеха да се вредят, че да си посеят, кой домат, кой пипер, картоф и др. Относно обучението за животновъди е така, само дето няма кой да обучаваш, а за компютърни специалисти и подобни професии, мераклии бол, ама ...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Аз не знам защо днешна Русия непрекъснато се бърка с вече бившия СССР, който до някъде отговаряше на дефиницията за империя.
    Не се бърка, пределите на Руската империя са ясни от историята, националностите /над 100/, които управлява - също.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не се бърка, пределите на Руската империя са ясни от историята, националностите /над 100/, които управлява - също.
    Сегашната "Руска империя" в тези граници ли е?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Говоря за земеделието в най- опростения му вариант и мащаб, който съществуваше в някаква форма до 92-93-та г.ТКЗС-тата раздаваха по 0.5 до 1 дка. за частно ползване...
    Не излиза сметката, така, както не излиза и с пчелите. Ходейки на работа, със същия труд ще изкараш повече доход, отколкото с мотиката за същото време. Просто времето на микроземеделието отмина, освен като хоби, както е с пчелите.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ако е въпроса да се натъпчеш ти толкова кошери можеш и на 1 ар да ги събереш. Ако аз трябва да го проектирам за себе си бих посадил липи и акации по периметъра на оградата, оградата ми ще е плътна стена от шипки, къпини и малини, а между кощерите ще има засадени овошки.
    Говоря от опит. Пчелина ми е два декара, на 1/2 от мястото има позиционирани сто и кусур пч.сандъка с голямо междуредово разстояние, за да мога да прминавам с камиончето. Имам поставен строителен фургон, постройка от сглобяема конструкция 12 кв.м. засадени акации, защото са бързо растящи и ми правят сянка, когато работя по пчелите, а не за паша. Пролетно време април, май, че и юни се попилявам от косене със самоходна косачка.
    Ти може да си мислиш и проектираш нещо, но това, което пишеш е малко...не практично за пчелин

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Знам какво е империя но не знам защо толкова това те дразни дори и Русия да е империя.Колко войни направи тази империя и колко светлите същества де не са империя последните години.
    Към агро: Едно уточнение за Турция. Кюрдите не са за пренебрегване => Турция е империя.

Георги, като оставим съвременните войни в Иран, Ирак, Авганистан, не знам кой ги е направил, но СССР и Русия взеха дейно участие.
    Преди това Русия/СССР е водила война с Финландия ( ако не греша ) Разби квантунската армия, с което леко и неформално се разшири на изток.
    Преди това Русия е водила доста войни с-у османската империя. Особено едната!!!
    Още по-рано-Дибич Забалкански, често е нападал и разграбвал сегашните български земи м-у Дунав и Стара планина, та чак и прехвърлил Балкана, откъдето Забалкански.
    ( Не е Ганю Балкански )

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Сегашната "Руска империя" в тези граници ли е?
    Не е в тях, но в общи линии е. Естествено, при най-голямото си териториално разширение е била третата най-голяма империя в света, но и сега е най-голямата държавно обособена територия.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Към агро: Едно уточнение за Турция. Кюрдите не са за пренебрегване => Турция е империя.

Георги, като оставим съвременните войни в Иран, Ирак, Авганистан, не знам кой ги е направил, но СССР и Русия взеха дейно участие.
    Преди това Русия/СССР е водила война с Финландия ( ако не греша ) Разби квантунската армия, с което леко и неформално се разшири на изток.
    Преди това Русия е водила доста войни с-у османската империя. Особено едната!!!
    Още по-рано-Дибич Забалкански, често е нападал и разграбвал сегашните български земи м-у Дунав и Стара планина, та чак и прехвърлил Балкана, откъдето Забалкански.
    ( Не е Ганю Балкански )
    Долу горе съм чел история.Имах в пред вид сегашната Русия тоест след разпада на СССР.Защо Агрото я нарича империя и защо непрекъснато ни възпява, че Путин е император.Знам, че дори когато пише тая дума се чуства омерзен да не би да виждат в тази така наречена империя и император заплаха за така наречената демокрация.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Не излиза сметката, така, както не излиза и с пчелите. Ходейки на работа, със същия труд ще изкараш повече доход, отколкото с мотиката за същото време. Просто времето на микроземеделието отмина, освен като хоби, както е с пчелите.
    Каква сметка, хората го правеха след работа и събота и неделя, за да си набавят зимнина или за някой допълнителен лев. Какво писа Ачката- една крава и 200 кв. м. оранжерия! Де не мислиш, че са си зарязали работата и са се занимавали само с това? Все си мисля, че комбинацията Кауфланд+мързел е решаваща,... е поне за масовката.

Страница 681 от 807 ПърваПърва ... 181581631671679680681682683691731781 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 18 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 18 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •