Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
Ееее,вашите хлебари мн сънливи...бабите,сутрин пребирайки се от църква,носеха топъл-парещ хляб.Към обяд-до ранния следобяд,пак зареждаха.Спомням си,че по едно време в средата на 70-те,че даваха само до 2-3хляба на семейство-според броя. По това време наистина се образуваха големи опашки в чакане на доставката...Топъл комат със чубрица и шарена сол ммммм...или дебела филия намазана пак дебело със свинска мас посолена със сол или захар...
Така е! Тогава започна офанзивата по "самозадовяляването" и понеже типовия хляб излизаше по-евтино от фуража народа масово го купуваше да храни кокошки, зайци, че и прасета. А това за комата (крайчето) разцепено, намазано с олио, малко сирене и пресния домат, отгледан в твоята си градина си остава сладък спомен от детството.