Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 672 от 807 ПърваПърва ... 172572622662670671672673674682722772 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 6,711 до 6,720 от общо 8061
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    И не, не се оплаквам въобще. .

"Равносметката- минус 254 лв. и това при 365 работни дни в годината."

Е, приемам тогава това, като хвалба. Не държа да ми даваш отчет, просто мой съсед се хвали с едни -600лв. -на овца, та ми стана интересно.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    "Равносметката- минус 254 лв. и това при 365 работни дни в годината."

Е, приемам тогава това, като хвалба. Не държа да ми даваш отчет, просто мой съсед се хвали с едни -600лв. -на овца, та ми стана интересно.
    Може, може,...ако е под селекционен контрол, не си смята заплата,... ако овцете са на фотосинтеза,... абе въобще,... сещам се за едни 230кг. мед от семейство...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Може, може,...ако е под селекционен контрол, не си смята заплата,... ако овцете са на фотосинтеза,... абе въобще,... сещам се за едни 230кг. мед от семейство...
    Не ти се вярва, но когато сме коментирали деминимиси и субсидии, това съм чувал. Той също плаща на работник, може би разликата с теб е, че дои и мляко, и има 130 овце. Незнам дали си смята и заплата / работи и на трудов договор /, но това може да се разтегли и до 3000лв. и рев-рев.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Не ти се вярва, но когато сме коментирали деминимиси и субсидии, това съм чувал. Той също плаща на работник, може би разликата с теб е, че дои и мляко, и има 130 овце. Незнам дали си смята и заплата / работи и на трудов договор /, но това може да се разтегли и до 3000лв. и рев-рев.
    Така е. Зависи, кой, как си води сметката. И аз, ако не си "плащам" заплата, ще съм на +7000, но нали говорим за чист доход.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Така е......, но нали говорим за чист доход.
    Не, нямах предвид чист доход . По 600лв. му идвало на овца от всичките салтанати. Няма значение, ти пишеш от личен опит, а аз това, за което може и да са ме излъгали.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Сметката е приблизителна, защото карам по памет.Ако държиш, довечера ще ти направя точна разбивка. И не, не се оплаквам въобще. За себе си съм намерил начин, съчетавайки 2-3 дейности, да работя това, което ми е присърце и да живея долу-горе сносно. Но хора чакащи само на това, трудно свръзват двата края.
    Преди 15г.в Пиринеите колеги испанци за страничен доход гледаха овце и обработвана земя най дребните гледаха от 800 до 2000 овца и обработвана 100хектара това за странично иначе си ходеха на работа.
    Едва ли някъде по света човек с 50 овце или 5 крави или 30 пчелни семейства може да разчита за основен доход.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не, нямах предвид чист доход . По 600лв. му идвало на овца от всичките салтанати. Няма значение, ти пишеш от личен опит, а аз това, за което може и да са ме излъгали.
    Може да са под селекционен контрол я каракачанки я нещо друго.Сега е модерно да се субсидират разни местни или изкълчени раси.Ма па 600лв. на овца си е бая то и за крава под селекция май е по малко.Тия овце да не са от Плеядите или нещо ГМО.

П.П.Сори сега видях че е общо аз помислих за обща помощ от държавата.Ма разходи няма ли тоя човек.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    ти пишеш от личен опит, а аз това, за което може и да са ме излъгали.
    Е, то в повечето случаи така става.
    Като се заговорихме вчера за осигуровките, се замислих следното - конкретно за пчеларството
    Значи, тия, които са по програми имат осигуровки, защото са ЗС, а тия, които не са, не плащат осигуровки, но пък плащат данък за реализирана продукция по-голям от ЗС. Такааа
    Ако направим една бакалска сметка - по програми се вземат някакви пари (незнам точно колко), ако хипотетично участваш по няколко програми, имаш някакъв приход, който при останалите пчелари го няма и е своего рода разход. Говорим за центрофуга, вана, ако щете разпечатваща машина и т.н. инвентар, лекарства, майки и др. При равни други условия между сравняваните две групи пчелари, си мисля, че тези, които са ЗС, би следвало да са по-добре, от тия които не са.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Аааа, така става.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Преди 15г.в Пиринеите колеги испанци за страничен доход гледаха овце и обработвана земя най дребните гледаха от 800 до 2000 овца и обработвана 100хектара това за странично иначе си ходеха на работа.
    Едва ли някъде по света човек с 50 овце или 5 крави или 30 пчелни семейства може да разчита за основен доход.
    Не знам какви са условията там, но тука това няма как да стане. За да отглежда човек 1000 овце и да обработва 1000 дка. земя, си иска едно доста голямо първоначално вложение- стопански постройки, техника за обработване на земята, закупуване на животните, възможност за арендуване, възможност за поддържане на поне няколко работника и т.н.

Страница 672 от 807 ПърваПърва ... 172572622662670671672673674682722772 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •