Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 8061

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията

-Субсидии: ПНДЖ3,Деминимис, СЕПП,СПП,Зелени плащания.-6695лв.

-.
    Направи една разбивка на тези неща, че ми се вижда малък тотала.

пп. Не искам да се заяждам, само ми се струва, че българина е станал майстор на спорта по оплакване.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Направи една разбивка на тези неща, че ми се вижда малък тотала.

пп. Не искам да се заяждам, само ми се струва, че българина е станал майстор на спорта по оплакване.
    Сметката е приблизителна, защото карам по памет.Ако държиш, довечера ще ти направя точна разбивка. И не, не се оплаквам въобще. За себе си съм намерил начин, съчетавайки 2-3 дейности, да работя това, което ми е присърце и да живея долу-горе сносно. Но хора чакащи само на това, трудно свръзват двата края.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    И не, не се оплаквам въобще. .

"Равносметката- минус 254 лв. и това при 365 работни дни в годината."

Е, приемам тогава това, като хвалба. Не държа да ми даваш отчет, просто мой съсед се хвали с едни -600лв. -на овца, та ми стана интересно.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    "Равносметката- минус 254 лв. и това при 365 работни дни в годината."

Е, приемам тогава това, като хвалба. Не държа да ми даваш отчет, просто мой съсед се хвали с едни -600лв. -на овца, та ми стана интересно.
    Може, може,...ако е под селекционен контрол, не си смята заплата,... ако овцете са на фотосинтеза,... абе въобще,... сещам се за едни 230кг. мед от семейство...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Може, може,...ако е под селекционен контрол, не си смята заплата,... ако овцете са на фотосинтеза,... абе въобще,... сещам се за едни 230кг. мед от семейство...
    Не ти се вярва, но когато сме коментирали деминимиси и субсидии, това съм чувал. Той също плаща на работник, може би разликата с теб е, че дои и мляко, и има 130 овце. Незнам дали си смята и заплата / работи и на трудов договор /, но това може да се разтегли и до 3000лв. и рев-рев.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Не ти се вярва, но когато сме коментирали деминимиси и субсидии, това съм чувал. Той също плаща на работник, може би разликата с теб е, че дои и мляко, и има 130 овце. Незнам дали си смята и заплата / работи и на трудов договор /, но това може да се разтегли и до 3000лв. и рев-рев.
    Така е. Зависи, кой, как си води сметката. И аз, ако не си "плащам" заплата, ще съм на +7000, но нали говорим за чист доход.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Така е......, но нали говорим за чист доход.
    Не, нямах предвид чист доход . По 600лв. му идвало на овца от всичките салтанати. Няма значение, ти пишеш от личен опит, а аз това, за което може и да са ме излъгали.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Сметката е приблизителна, защото карам по памет.Ако държиш, довечера ще ти направя точна разбивка. И не, не се оплаквам въобще. За себе си съм намерил начин, съчетавайки 2-3 дейности, да работя това, което ми е присърце и да живея долу-горе сносно. Но хора чакащи само на това, трудно свръзват двата края.
    Преди 15г.в Пиринеите колеги испанци за страничен доход гледаха овце и обработвана земя най дребните гледаха от 800 до 2000 овца и обработвана 100хектара това за странично иначе си ходеха на работа.
    Едва ли някъде по света човек с 50 овце или 5 крави или 30 пчелни семейства може да разчита за основен доход.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Преди 15г.в Пиринеите колеги испанци за страничен доход гледаха овце и обработвана земя най дребните гледаха от 800 до 2000 овца и обработвана 100хектара това за странично иначе си ходеха на работа.
    Едва ли някъде по света човек с 50 овце или 5 крави или 30 пчелни семейства може да разчита за основен доход.
    Не знам какви са условията там, но тука това няма как да стане. За да отглежда човек 1000 овце и да обработва 1000 дка. земя, си иска едно доста голямо първоначално вложение- стопански постройки, техника за обработване на земята, закупуване на животните, възможност за арендуване, възможност за поддържане на поне няколко работника и т.н.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не знам какви са условията там, но тука това няма как да стане. За да отглежда човек 1000 овце и да обработва 1000 дка. земя, си иска едно доста голямо първоначално вложение- стопански постройки, техника за обработване на земята, закупуване на животните, възможност за арендуване, възможност за поддържане на поне няколко работника и т.н.
    Имаха кооперативи за по голямата техника работници комай не.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •