Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4190

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    За контузията какво да ти кажа - неприятна работа. Вероятно болшинството пчелари сме така за съжаление, но... За дъното: не ми бе достатъчно времето есента, инак всички щяха да са така - надявам се за по-добро. Едно нещичко ме притеснява, че гоня ранна рапицова паша и второ благоприятстващи развитие на варовито пило. Ще вземам мерки, според зависи. А по повод връзката на мрежестото дъно с храната в един друг пост, бих казал фантастика.
    Хубавото на мр. дъно е това, че в даден момент, според ситуацията и преценката на прчеларя, може до се затвори напълно, или в някакъв %.
    Р.Р. Със зуница сме писали едновременно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Хубавото на мр. дъно е това, че в даден момент, според ситуацията и преценката на прчеларя, може до се затвори напълно, или в някакъв %.
    Р.Р. Със зуница сме писали едновременно.
    След затварянето на дъната се променя рязко температурния режим за което пчелите не са готови, при мен тръгва жестока влага и дърпа семействата на зад, вместо да помага. Не затворените семейства винаги са 1-2 рамки по силни от затворените. Може би пчелина ми е в по влажен район и за това да е така, но няколко години вече не съм затварял дъната и за 1 час и март семействата са с пълен корпус. Тази година са по слаби, но пак няма да затварям, нека се каляват

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    След затварянето на дъната се променя рязко температурния режим за което пчелите не са готови, при мен тръгва жестока влага и дърпа семействата на зад, вместо да помага. Не затворените семейства винаги са 1-2 рамки по силни от затворените. Може би пчелина ми е в по влажен район и за това да е така, но няколко години вече не съм затварял дъната и за 1 час и март семействата са с пълен корпус. Тази година са по слаби, но пак няма да затварям, нека се каляват
    Аз също не ги затварям никога. Исках да кажа, че ако човек не работил с мрежесто дъно и има някакви притеснения, то му дава възможност да експериментира и да си вади заключения.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Аз също не ги затварям никога. Исках да кажа, че ако човек не работил с мрежесто дъно и има някакви притеснения, то му дава възможност да експериментира и да си вади заключения.
    Аз имах притеснения да ги използвам в началото, понеже старите разбираня в пчеларството са че трябва стесняване и заполяне през зимата ако не, най малко да се затварят февруари. И когато видех че идва студ пролетта, тичам и затварям. Една година бях в болница и дойде страшен студ март, аз се ядосвам че няма кой да ги затвори, викам си при това пило ще стане страшно, но нямаше какво да направя. След това нямаше една измразена ларва а колегите с плътни дъна изхвърляха с дни. От тогава никога не ги затварям. Преди това бях пробвал с половината пчелин и знам че няма пробелеми, но пак ме беше страх.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •