Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Днес ще ги погледна, вчера беше -10*.
    Аз съм с найлон под таблата и при по-ниски температури добивам реална представа за състоянието и положението на кълбото. Дори предпочитам в студено време да слагам питките, за да не се разлетяват - по-малко умъртвени пчели. За първа година имам 4 семейства на цяло мрежесто дъно, сравнявайки ги с останалите не се различават кой знае колко.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Аз съм с найлон под таблата и при по-ниски температури добивам реална представа за състоянието и положението на кълбото. Дори предпочитам в студено време да слагам питките, за да не се разлетяват - по-малко умъртвени пчели. За първа година имам 4 семейства на цяло мрежесто дъно, сравнявайки ги с останалите не се различават кой знае колко.
    И аз предпочитам студено време за слагане на питки, но в рамките на 0 до -2,-4*. Имам дърводелска контузия на едната ръка и студът ме мъчи. Ефекта от мрежестото дъно се забелязва малко по-късно. Няма да напиша нищо ново, но мога да потвърдя- забавяне на първото пило(което за мене е неоспорим +), липса на мухъл в кошера и от там по-здравословна среда, и съответно по-здрави пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    И аз предпочитам студено време за слагане на питки, но в рамките на 0 до -2,-4*. Имам дърводелска контузия на едната ръка и студът ме мъчи. Ефекта от мрежестото дъно се забелязва малко по-късно. Няма да напиша нищо ново, но мога да потвърдя- забавяне на първото пило(което за мене е неоспорим +), липса на мухъл в кошера и от там по-здравословна среда, и съответно по-здрави пчели.
    Мрежестото дъно е голяма работа колкото две малки.Аз доволен а и пчелите май доволни.Мое си мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Мрежестото дъно е голяма работа колкото две малки.Аз доволен а и пчелите май доволни.Мое си мнение.
    Моето мнение е, че мрежестото дъно е измислено от търговците на питки. Кой преди 20 г. слагаше питки по коледа?--никой! Нямаше търговци и съответно ,нямаше мрежести дъна.
    пп. от личен опит : никаква разлика, само ядът повече.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    ... мрежестото дъно е измислено от търговците на питки. Кой преди 20 г. слагаше питки по коледа?--никой! Нямаше търговци и съответно ,нямаше мрежести дъна...
    Як извод
    Сега като ти кажат, че не са с мрежести дъна и въпреки това пак слагат питки, мнението ти отива в кофата и трябва да почваш наново да размишляваш по въпроса

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Як извод
    Сега като ти кажат, че не са с мрежести дъна и въпреки това пак слагат питки, мнението ти отива в кофата и трябва да почваш наново да размишляваш по въпроса
    Ще го отдам на късния час. Пише :."...слагаше питки по коледа ", а не дали изобщо се слагат.

пп. Това си е мое мнение- слагайте си колкото искате. Смешно ти е, но когато излезе обява -мед на 6-7лв., отдолу има поне 50 човека да реват как цената е под себестойността и това не било МЕД.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Ще го отдам на късния час. Пише :."...слагаше питки по коледа ", а не дали изобщо се слагат.

пп. Това си е мое мнение- слагайте си колкото искате. Смешно ти е, но когато излезе обява -мед на 6-7лв., отдолу има поне 50 човека да реват как цената е под себестойността и това не било МЕД.
    Аз пък ще го отдам на ранния
    Сега слагат и тия без мрежата - т.е. причината която си изтъкнал не е мрежестото дъно и търговците, друга е!

п.п. Защо реши че слагам? Пак грешен извод
    А това пък за цената на меда и ревящите и корелацията му с питките над мрежестите дъна, ептен не го сванах. Сигурно щото съм аматьор

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Моето мнение е, че мрежестото дъно е измислено от търговците на питки. Кой преди 20 г. слагаше питки по коледа?--никой! Нямаше търговци и съответно ,нямаше мрежести дъна.
    пп. от личен опит : никаква разлика, само ядът повече.
    Имаш ли магазини под плодника с мрежесто дъно да речем два и да зимуват на горна прелка ?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    За контузията какво да ти кажа - неприятна работа. Вероятно болшинството пчелари сме така за съжаление, но... За дъното: не ми бе достатъчно времето есента, инак всички щяха да са така - надявам се за по-добро. Едно нещичко ме притеснява, че гоня ранна рапицова паша и второ благоприятстващи развитие на варовито пило. Ще вземам мерки, според зависи. А по повод връзката на мрежестото дъно с храната в един друг пост, бих казал фантастика.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    За контузията какво да ти кажа - неприятна работа. Вероятно болшинството пчелари сме така за съжаление, но... За дъното: не ми бе достатъчно времето есента, инак всички щяха да са така - надявам се за по-добро. Едно нещичко ме притеснява, че гоня ранна рапицова паша и второ благоприятстващи развитие на варовито пило. Ще вземам мерки, според зависи. А по повод връзката на мрежестото дъно с храната в един друг пост, бих казал фантастика.
    Обмисли възможност за регулиране на площта на мрежестата част. Изстудяване на гнездата е една от причините за варовото пило.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •