Оправянето на тая работа е еволюционен процес и изисква време. Въпросът е дали времето ще ни стигне - ще еволюираме или ще изчезнем.
Най-напред трябва да признаем проблема официално - че сме неморални и това трябва да се промени. Засега не сме стигнали дотам. Когато го признаем /някой ден/, може да набележим конкретни мерки, чрез които следващите поколения да са по-добри от нас и критерии, по които да преценяваме дали имаме напредък кам целта. После следва да изпълняваме набелязаното в предвидения ред и да проверяваме напредъка според установените критерии.. Нарича се стратегия. Или както е казал Тери Пратчет: "Важно е да знаем откъде идваме, защото ако не знаем откъде идваме, няма да знаем къде сме, а ако не знаем къде сме, не знаем накъде отиваме. Пък ако не знаем накъде отиваме, сигурно вървим в грешна посока".
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Така казано по-бива.
Но ако ще се спасява планетата а би трябвало да се спаси то трябва всички да участват ясно е като бял ден че ЕС с неговите 10% няма да свърши работата ама ми е чудно тия другите извън ЕС как ще бъдат заставени.А за ядрената енергетика са прав, че няма да минем без нея ама няма да се инвестира в нея защото е опасна ЕС все още няма позиция за АЕЦ /или поне не съм чел/.Но Българите сме изчезващ вид та не знам за в бъдеще какво ще стане.
Понеже доставката ми от Китай закъснява вече над три месеца и се излагам пред важен клиент, проверих какво става. Китайката обяснява, че само три дни от седмицата работят, за да има ток за други заводи. Един вид - режим на тока, защото спестяват въглеродни емисии /на въглищни централи са/. Или се прави нещо по въпроса и там, или ме баламосват, Но и по други канали научавам същото.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Спор няма, че правят правят но има много статии по въпроса
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D...%81/a-57459279
Съжалявам Гоше, нямам отговор, но и само хвалебствия да чуват ушите ни пак няма да е много здравословно. За да имаме някакъв шанс за полезен ход, трябва обективно да си отворим очите и ушите за истината, във всичките и нюанси...Нататък се подразбира - факторите са много, но пчелите имат шанс да преживеят зимата само, ако всички са ЗАЕДНО в пчелното кълбо!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))