Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 364

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Словения, Гърция, Хърватия, Румъния са в ЕС и са по-напред от нас. Румънците бяха доста зад нас, сега са 30% отгоре. Със Сърбия сме горе-долу едно, но на тях никой не им е наливал милиарди евро всяка година. С Косово ли да се сравняваме? Пак питам - какво си нямаме? И си отговарям - морал си нямаме. Андрешковци и байганювци отвсякъде. Малцината свестни ги считат за луди /по Ботев/.
    Дж. К. Роулинг - “изборите, които правим, разкриват какви сме в действителност много повече от нашите способности”
    Сергей Лукяненко - „не могат да те бутнат в калта — ти сам нагазваш в нея. Какъвто и да е животът около теб, оправдания няма и не може да има. Но оправдания се търсят и се намират. Всички хора са ги учили така и те са се оказали прилежни ученици.“
    Освен Словения(нея я споменах) тия другите не мисля, че са кой знае какво ни са Германия ни Франция.Хипотезата ти за Бай Ганьовците е просто глупава да не казвам нихилистична.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Освен Словения(нея я споменах) тия другите не мисля, че са кой знае какво ни са Германия ни Франция.Хипотезата ти за Бай Ганьовците е просто глупава да не казвам нихилистична.
    Гоше, никой проблем не изчезва, ако се правим че не съществува.
    "Кажи ти, байо, моите и аз твоите кривици, па да се поправим и заедно да вървим, ако ще бъдем хора"
    Сам знаеш чии са тези думи...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Гоше, никой проблем не изчезва, ако се правим че не съществува.
    "Кажи ти, байо, моите и аз твоите кривици, па да се поправим и заедно да вървим, ако ще бъдем хора"
    Сам знаеш чии са тези думи...
    Добре, но как ще се оправим ако постоянно ни се обяснява, че сме тъпи, бедни, куци, умствено сакати и какво ли още не?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Добре, но как ще се оправим ако постоянно ни се обяснява, че сме тъпи, бедни, куци, умствено сакати и какво ли още не?
    Оправянето на тая работа е еволюционен процес и изисква време. Въпросът е дали времето ще ни стигне - ще еволюираме или ще изчезнем.
    Най-напред трябва да признаем проблема официално - че сме неморални и това трябва да се промени. Засега не сме стигнали дотам. Когато го признаем /някой ден/, може да набележим конкретни мерки, чрез които следващите поколения да са по-добри от нас и критерии, по които да преценяваме дали имаме напредък кам целта. После следва да изпълняваме набелязаното в предвидения ред и да проверяваме напредъка според установените критерии.. Нарича се стратегия. Или както е казал Тери Пратчет: "Важно е да знаем откъде идваме, защото ако не знаем откъде идваме, няма да знаем къде сме, а ако не знаем къде сме, не знаем накъде отиваме. Пък ако не знаем накъде отиваме, сигурно вървим в грешна посока".
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Оправянето на тая работа е еволюционен процес и изисква време. Въпросът е дали времето ще ни стигне - ще еволюираме или ще изчезнем.
    Най-напред трябва да признаем проблема официално - че сме неморални и това трябва да се промени. Засега не сме стигнали дотам. Когато го признаем /някой ден/, може да набележим конкретни мерки, чрез които следващите поколения да са по-добри от нас и критерии, по които да преценяваме дали имаме напредък кам целта. После следва да изпълняваме набелязаното в предвидения ред и да проверяваме напредъка според установените критерии.. Нарича се стратегия. Или както е казал Тери Пратчет: "Важно е да знаем откъде идваме, защото ако не знаем откъде идваме, няма да знаем къде сме, а ако не знаем къде сме, не знаем накъде отиваме. Пък ако не знаем накъде отиваме, сигурно вървим в грешна посока".
    Така казано по-бива.
    Но ако ще се спасява планетата а би трябвало да се спаси то трябва всички да участват ясно е като бял ден че ЕС с неговите 10% няма да свърши работата ама ми е чудно тия другите извън ЕС как ще бъдат заставени.А за ядрената енергетика са прав, че няма да минем без нея ама няма да се инвестира в нея защото е опасна ЕС все още няма позиция за АЕЦ /или поне не съм чел/.Но Българите сме изчезващ вид та не знам за в бъдеще какво ще стане.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...другите извън ЕС как ще бъдат заставени... в бъдеще какво ще стане.
    Понеже доставката ми от Китай закъснява вече над три месеца и се излагам пред важен клиент, проверих какво става. Китайката обяснява, че само три дни от седмицата работят, за да има ток за други заводи. Един вид - режим на тока, защото спестяват въглеродни емисии /на въглищни централи са/. Или се прави нещо по въпроса и там, или ме баламосват, Но и по други канали научавам същото.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Понеже доставката ми от Китай закъснява вече над три месеца и се излагам пред важен клиент, проверих какво става. Китайката обяснява, че само три дни от седмицата работят, за да има ток за други заводи. Един вид - режим на тока, защото спестяват въглеродни емисии /на въглищни централи са/. Или се прави нещо по въпроса и там, или ме баламосват, Но и по други канали научавам същото.
    Спор няма, че правят правят но има много статии по въпроса

https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D...%81/a-57459279

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Съжалявам Гоше, нямам отговор, но и само хвалебствия да чуват ушите ни пак няма да е много здравословно. За да имаме някакъв шанс за полезен ход, трябва обективно да си отворим очите и ушите за истината, във всичките и нюанси...Нататък се подразбира - факторите са много, но пчелите имат шанс да преживеят зимата само, ако всички са ЗАЕДНО в пчелното кълбо!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Съжалявам Гоше, нямам отговор, но и само хвалебствия да чуват ушите ни пак няма да е много здравословно. За да имаме някакъв шанс за полезен ход, трябва обективно да си отворим очите и ушите за истината, във всичките и нюанси...Нататък се подразбира - факторите са много, но пчелите имат шанс да преживеят зимата само, ако всички са ЗАЕДНО в пчелното кълбо!
    А кой е критерия, че нещо е истина, а друго не?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А кой е критерия, че нещо е истина, а друго не?
    Времето......

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •