Котките и те са "една всеядна гад". Миналата година косовете и отбор сойки, и синигери за два дни опоскаха мушмулата. Тая година котките ми "подариха " един кос.Синигерите не ги броя. Пораженията по мушмулите са поносими. Явно на "разбойниците" им е подействал котешкия урок.
п.п. Китайчетата в Али експрес предлагат мрежа за лов на птици. Три на десет метра за две евро.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Мрежичката ти решава въпроса.Като дадеш на котките и някой хванат в мрежата нарушител ще се приучат.
https://aliexpress.ru/item/1005001281846681.html
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
"Файтонът потегли, а чифликчията вика: ще те съдя, дето вдигаш нож отгоре ми. В тази държава закон има. Кой си ти да ми командваш? Никакъв не съм, казвам му, а закон има, и не един, а хиляда. Само че, сега законът е в ръцете ми. Преди една минута беше в твоите ръце, сега е в моите. Който го държи в ръцете си, за него е справедлив. Тъй си приказваме, а работниците му, трийсетина души, слушат и мълчат, на закона се подчиняват... ..
Чифликчията седи с гръб към всички, пуши и мълчи. Виждаш ли, чорбаджи, казвам му, как моя закон храни хората, а довечера, като го вземеш пак в ръцете си, ще ги остави гладни."
Из: Хайка за вълци.
Това е единственния меродавен закон, от както свят светува. Всичко друго интерпретация и залъгалка за обществото. Как, аджеба, един закон забранява човекоубийството, а друг позволява убийството на милиони по време на война? За убития дали има някакво значение?
Р.Р. Исках да цитирам пост #12, но нещо не можах.![]()
За жалост няма как да не признаем, че не сме еволюирали чак толкоз, колкото ни се иска. Интересно всичките проблеми, които си причиняваме на себе си и един на друг дали са плод на нашето несъвършенство и нещастна случайност или следват някакъв глобално заложен социален модел...?
Ето статия за едно изследване с мишки 70-те години и някои странни аналогии с човешкото общество: https://iskamdaznam.com/eksperimenta...prevarna-v-ad/
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))