Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 37 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 364
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Аз точно от това се интересувам - сравнение между електрически котлон и котлон на пропан-бутан. От тази таблица изчислих, че един кWч получен от пропан-бутан ще струва около 0.10лв, което е повече от 2 пъти по-евтино от същото количество електроенергия. Но котлоните на ток имат по-високо КПД, в сравнение с газовите и в крайна сметка, разликата в полза на пропан-бутана ще е по-малка.
    Ще видим как ще се движи цената на газа след Нова година. Той не попада в мораториума и очаквам покачване с поне 20%. Преди седмица ми докараха бутилката в къщи на цена 32лв. Тока за бита до март ще е фиксиран на ниво 1 юли.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    В момента, цената на енергоносителите е много динамична величина, което иде да рече, че не е прагматично да се прави инвестиция на тази база.

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Имам един познат който се занимава с климатици.Миналата година каза че зимата била много тежък сезон при него.По коледа му се обаждах и каза че тази година още не е спирал работа .
    Вчера всички бяха на газ.Днеска са на ток.Утре кой знае на какво ще са?Те затова питам .То както е тръгнало ще трябва да се мисли за някаква комбинирана печка.На газ,дърва и ток.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
    Имам един познат който се занимава с климатици.Миналата година каза че зимата била много тежък сезон при него.По коледа му се обаждах и каза че тази година още не е спирал работа .
    Вчера всички бяха на газ.Днеска са на ток.Утре кой знае на какво ще са?Те затова питам .То както е тръгнало ще трябва да се мисли за някаква комбинирана печка.На газ,дърва и ток.
    Забравяш за въглища и пелети. Може да е умишлено.

Аз пък мисля, да сложа микроВЕЦ-ове на водостоците от улуците.
    Избата ще я напълня с акумулатори. Бурканите преди това разбира се ще ги продам по 3ст./кг.
    Освен това, мисля да сложа фотоволтаици на изток, юг и запад-ния скат на покрива на къщата.....Абе ти да не би да предизвикваш скрита реклама? А?

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
    От 1995 съм на климатици. До сега проблем не са правили. Работят зиме и лете. За зимата печката с газ стои за застраховка. Бутилка газ на година. На "енергото" не може да се разчита на 100%.Сметките сам си направи.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Забравяш за въглища и пелети. Може да е умишлено.

Аз пък мисля, да сложа микроВЕЦ-ове на водостоците от улуците.
    Избата ще я напълня с акумулатори. Бурканите преди това разбира се ще ги продам по 3ст./кг.
    Освен това, мисля да сложа фотоволтаици на изток, юг и запад-ния скат на покрива на къщата.....Абе ти да не би да предизвикваш скрита реклама? А?
    Приятел беше сметнал ,че ако лятото загрее термо изолирана закопана в двора цистерна с вода до 70 градуса, може цяла зима до отоплява стая с един радиатор, като върти водата през него. Всеки си има идеи. Малко са тези които ги осъществяват.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Приятел беше сметнал ,че ако лятото загрее термо изолирана закопана в двора цистерна с вода до 70 градуса, може цяла зима до отоплява стая с един радиатор, като върти водата през него. Всеки си има идеи. Малко са тези които ги осъществяват.
    Навих се. Утре правя поръчката за цистерни, че само за една стая не върви. Не, че ме интересува жената студено ли и е, топло ли и е. Да не говорят хората.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Навих се. Утре правя поръчката за цистерни, че само за една стая не върви. Не, че ме интересува жената студено ли и е, топло ли и е. Да не говорят хората.
    Поръчай си и деа камиона с бали слама за термоизолация на цистерната. Това е идеята за топлинния акумулатор. С Матеев го обсъждахме доста детайлно преди повече от 5 години в соларния форум.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Аз пък си купих топли дрехи и най-топлата завивка от eBay и изобщо не ползвам отопление, с едно единствено изключение. През октомври боледувах от Ковид и пуснах отоплението за времето, през което бях болен. Сега спя на леко открехнат прозорец, защото в противен случай ми става горещо с тази завивка. Апартаментът ми е в топлофицирана сграда и съседите се отопляват. При напълно спряни радиатори в целия апартамент, температурата не пада под 12 градуса. А това ми е достатъчно.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Двамата с балите и единия с дрехите и одеалото....направо сте за бнт-1

Страница 9 от 37 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •