Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 42

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    ...Как може да те "грабне" нещо, което е изписано в тази форма...
    Първото, което пиша по даден обект, се нарича бюджетна оферта, която не ме ангажира с нищо. В нея споделям на клиента горе-долу естеството на работата, евентуалната прогнозна цена и предполагаем срок за изпълнение. В примерен стил - правим 5 броя еди си какво за време пет месеца на приблизителна цена 50 000 лв - да си направи сметката. Ако го заинтересува, клиента ми се обажда и уреждаме среща и оглед на обекта. После ме запознава с проектите, подробностите, изискванията и получава в отговор конкретна оферта с точна цена, срок и спецификации. Така работя от 25 години. Нямам общо със средства от държавния бюджет и в моя бранш ме знаят и ми имат доверие.
    Горе-долу същото е с тази обява. Продавачът не знае кой какво би искал, а обявата не го ангажира в тесни рамки. На един ще направи отстъпка за количество с евентуален, известен и на двамата, компромис в качество, на друг, по-претенциозен ще вдигне цената съответно на претенциите и те така. Ако е непочтен, ще измами баламите - нищо ново под слънцето.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Първото, което пиша по даден обект, се нарича бюджетна оферта, която не ме ангажира с нищо. В нея споделям на клиента горе-долу естеството на работата, евентуалната прогнозна цена и предполагаем срок за изпълнение. В примерен стил - правим 5 броя еди си какво за време пет месеца на приблизителна цена 50 000 лв - да си направи сметката. Ако го заинтересува, клиента ми се обажда и уреждаме среща и оглед на обекта. После ме запознава с проектите, подробностите, изискванията и получава в отговор конкретна оферта с точна цена, срок и спецификации. Така работя от 25 години. Нямам общо със средства от държавния бюджет и в моя бранш ме знаят и ми имат доверие.
    Горе-долу същото е с тази обява. Продавачът не знае кой какво би искал, а обявата не го ангажира в тесни рамки. На един ще направи отстъпка за количество с евентуален, известен и на двамата, компромис в качество, на друг, по-претенциозен ще вдигне цената съответно на претенциите и те така. Ако е непочтен, ще измами баламите - нищо ново под слънцето.
    Точно, ама не баш! Какво значи сто лева в обявата? Хайде ще те насоча - 25 лв на рамка предполагам, ама каква? Ти ако пуснеш подобна оферта, хич няма да ти обърнат внимание. Сега, тука си чешем пръстите и го превъзнесохме. Е, може и това да му е целта. Схемите в пчеларството са замислени с всяка програма/проект. Там е разковничето. Знаеш ли защо подскачат всички програмаджии?
    Мисля, че си намеквал за нелоялна конкуренция в бранша, от който си вадиш хляба. Е и в пчеларството е нещо подобно. А бе те милиони с чували изнесоха "законно" от банка, а ние тук за някакви си жълти стотинки си хортуваме.
    П.П. Ако по някакъв начин съм те засегнал, съпоставяйки бизнеса ти с обявата, е било с цел да ти дам пример, а не, че се съмнявам в чистотата на бизнеса ти.
    Този пост е редактиран от kuline; 30.12.2021 в 00:16.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    ...Схемите в пчеларството са замислени с всяка програма/проект...
    Схемите не са само в пчеларството, те са навсякъде - ние така си живеем в нашата държава /последна измежду европейските/. Едно е да търсиш отводки, колкото да преживеят и да имаш пчели за отчитане на бройка семейства, друго е да искаш пълни кошери и мед да вадиш. Продавача, ако е във възможностите му да продава всякакви отводки, ще пусне обява точно подобна на тази. Иначе трябва да пише една страница характеристики на разните комбинации, а не знаем какви са писателските му способности. И пак няма да му се разминат телефонните разговори.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Схемите не са само в пчеларството, те са навсякъде - ние така си живеем в нашата държава /последна измежду европейските/. Едно е да търсиш отводки, колкото да преживеят и да имаш пчели за отчитане на бройка семейства, друго е да искаш пълни кошери и мед да вадиш. Продавача, ако е във възможностите му да продава всякакви отводки, ще пусне обява точно подобна на тази. Иначе трябва да пише една страница характеристики на разните комбинации, а не знаем какви са писателските му способности. И пак няма да му се разминат телефонните разговори.
    Няма майкопроизводител в бг, който да отглежда и предлага от всяка система. Може да предложи от всяка такава система, като направи нужното, угаждайки на клиента, демек да прибере парите, а той клиента да си блъска чутурата. Дреме му на продавача.
    Според теб защо направиха всичко възможно, за да се спре възможността да изпратиш майка или отводка на нуждаещ се приятел?
    Елементарно - да си осигурят пазар.
    Сега нищо чудно някой си да измисли нещо за всеки един останал пчелен продукт, за да си съхрани пазара.
    ОК нека е така, но ... нека "помощите" бъдат за всички по равно или да ги няма. Нека всички сме равни на "пазара" и...тогава, който устиска ще бъде пчелар, който не - да си намира друго занимание.

Почетен Автор
    Регистриран
    02.02.2015
    Аз разбрах,че 100лв е доставка и прехвърляне.
    Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях. - Мечо Пух

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •