Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 908

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Като е стока защо ни задължават да я купуваме тая скапана стока...
    Задължават ни за добруването на тези, които ни задължават. Не трябва да е така, но е - дотолкова ни стига степента на обществено развитие. Преди точно сто години авторът на "Върви народе възродени" е писал за народа ни и управлението му неща, които и днес са съвсем, съвсем актуални /все едно за 100 години не сме мръднали напред в развитието си/. Например:
    "Робът - говорим пак не само за настоящия роб, но и за оня, който макар еманципиран вече от вещественото неволничество, запазил е в душата си рабските инстинкти и влечения, робът не зачита прекалено хуманните закони; той ги нарушава и погазва колчем може да направи това безнаказано.
    Той е навикнал да мисли, че законът е израз на чужда воля - на волята на силните - на волята на онези, които употребяват своята сила против неговата немощ. В закона той вижда произволно надмощие - също тъй както в държавната йерархия вижда организирано самозванство.
    Тъй че върховната радост и наслада на роба е да прояви своето презрение към всяко правило, да унизи всеки ред и всеки закон, когато, разбира се, може да върши това безбедствено."
    За съжаление, като роби по душа, и днес пресъздаваме същото, като преди столетие. Ще можем ли да се променим - съмнявам се. Не и преди да се сменят няколко поколения и то, ако не се затрием като нация през това време.
    Различията ни с едни други общества /накъдето бягат децата ни/ са много и видими. Ето един техен автор, цитирал съм го и друг път:
    "Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва — тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено." - Айн Ранд
    По тази дефиниция сме обречено общество и не виждам да се правят съществени стъпки за преодоляване на тази обреченост. В резултат получаваме управление, образование, здравеопазване, пенсии и т.н. съответни на манталитета ни.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ето ви и отпреди 130 години:
    „А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.
    Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре — музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй «практичен» и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена…
    Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си? — Идеали? — Суета, вятър!…“
    Из „Бай Ганьо прави избори“
    "Виж го изобразен в представителите му" - и тогава, както и сега
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ....
    "Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва — тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено." - Айн Ранд
    Къде повече, къде по-малко, това са общовалидни симптоми навсякъде по света, таааа... нека сме по-позитивни. Според тая дефиниция всички са обречени. То като цяло човечеството си е обречено де, не заради въпросната дефиниция, а защото, пропито от алчност и лакомия, отдавна е изгубило пътя. Баси кефа, как само ми се иска да съм свидетел на краха му Уви, няма да ме огрее...

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Нека тези които така ожесточено плюят Мангъров, да посочат едно място в интервюто, където говори неверни неща и биха могли да го оборят с реални факти и аргументи!

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Нека тези които така ожесточено плюят Мангъров, да посочат едно място в интервюто, където говори неверни неща и биха могли да го оборят с реални факти и аргументи!
    Не знам в случая доколко е прав или не Мангъров. Мога само да твърдя, че след преглед и диагноза при него и сметка от 100 лв. , и изследвания за още толкова се наложи след два месеца да се лекувам във ВМА при истински лекари. Та приказките на Мангъров ... Хубаво говори. Предизвиква интерес, но ... За мене е далече от лекарската професия. В България доктори и титли много , но лекари, които да лекуват болните... Малко-о...
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Не знам в случая доколко е прав или не Мангъров. Мога само да твърдя, че след преглед и диагноза при него и сметка от 100 лв. , и изследвания за още толкова се наложи след два месеца да се лекувам във ВМА при истински лекари. Та приказките на Мангъров ... ...
    Съжалявам, че се е получило така, но и тия при които си се излекувал едва ли са без недоволни пациенти. Както и да е, при всички случаи е неприятно, когато не получиш очакваната помощ (предвид месеците, за които говориш, явно не става въпрос за ковид). При мен пък помогна, по-точно на синът ми преди 4-5 години. Тогава ми се видя доста странно това, което препоръча, но проработи безотказно...
    А кой е крив кой прав, относно ковид мерките, най-безпристрастно ще отсъди времето.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз пък току що прочетох, че вече му намерили цяра на ковиду?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Аз пък току що прочетох, че вече му намерили цяра на ковиду?
    Да, чрез подобряване на погребалните услуги....
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •