В къщата де съм отрасъл като малък е строена от прадядо в мен будеше недоумение факта, че е построена със сурови тухли а плевнята е с изпечени много здрави и хубави тухли деиствието на строежа е около 30те години на миналия век.В къщата от сурови тухли е бая топло пак се чудех що тъй. Преди петнайсетина години ми трябваше да пробия дупка в зида и разбрах, че от север и от зад на къщата зида е близо половин метър /40 и няколко сантима/ няма прозорци от тия страни в деиствителност прозорците са само от лицевата страна и не може да се види колко е дебел зида.
Та явно с умисъл е строено така.
Чувал съм, че в Китай има край де много живеят в пещери в последствие разбрах, че не са баш пещери. Миналата седмица по Дискавари случайно попаднах на тези гении. Копат много голяма и дълбока дупка де в последствие става вътрешен двор а в страни копат стаи и зидат със сурови тухли нещо обратно на хасиенда.Доста интересно като мисъл само не разбрах отводняването как става но обясняваха нещо.
Иначе за топло най добре да си над топъл извор то може май и ток така да се прави то и тия новите соларки де са само на светлина май са само до 5киловата разрешени не съм много сигорен.