Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 364

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Преди малко по БТВ казаха цена на ГАЗ-а за киловатчас. лв/квч. !?

П.п. Грешка! Обявената цена беше не в лв./квч, а в лв./Мегаватчас.
    От известно време, консумацията на природен газ се трансформира от Единица обем в единица консумирана енергия, която всеки месец се определя от КЕВР. С ел.енергията е подобно. Течните горива от борсите и...още нещо. Дървата...е те няма как да не са в крак с енергията, под каквато и да е форма. Всичко е танто за танто. Ако се сметне себестойност на всеки един енерго носител, няма какво да се заблуждаваме.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    От известно време, консумацията на природен газ се трансформира от Единица обем в единица консумирана енергия, която всеки месец се определя от КЕВР. С ел.енергията е подобно. Течните горива от борсите и...още нещо. Дървата...е те няма как да не са в крак с енергията, под каквато и да е форма. Всичко е танто за танто. Ако се сметне себестойност на всеки един енерго носител, няма какво да се заблуждаваме.

Има едно само забравяш,че ел енергията ако не се консумира се изхвърля и никой неможе да си позволи свръх производство...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Има едно само забравяш,че ел енергията ако не се консумира се изхвърля и никой неможе да си позволи свръх производство...
    Къде се изхвърля бре? На кое бунище, та да ида да я усвоя?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Къде се изхвърля бре? На кое бунище, та да ида да я усвоя?

Питай оня с протекциите дето все ме докладва у фейса,а незнае,че аз съм админа...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Питай оня с протекциите дето все ме докладва у фейса,а незнае,че аз съм админа...
    Бреее, бая си са издигнал.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Бреее, бая си са издигнал.

Без пари до там...Майтапя се бре.Кой ще ме вземе мен за Админ с тая простата...

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от batipej4o Виж публикацията
    Здравейте.Колко струва 1 киловат ел. енергия ,дърва за огрев и битова газ към момента ? Кое е най добрия вариант? Благодаря предварително.
    Прочетете отново въпроса!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Море....аз до такъв огън се виждам с две мацки....и другото се сещайте
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Нещата свързани с избор на отопление са много комплексни. Според мен основния фактор е бюджета, с който разполага човек. От една страна първоначална инвестиция, от друга разход за консумирана енергия. Варианти бол - електрически (отопл. нагревателни уреди, климатици, термопомпи въздух вода), твърдо гориво (не само дърва и въглища), газ (природен или пропан-бутан) и лИбов. Последното в кръга на шегата разбира се, на студено не се стои.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Понеже бате ни Пейчо и друг път ни е забавлявал, пък и наставянето на маркуча не е спешно - кой полива в такава жега?, ще предложа и аз нещо.
    1. Най-добре да се събори къщата.
    2. Да се изгради т.н. пасивна къща. http://www.gotovi-proekti.com/%D0%B5...B0%D1%80%D1%8F
    Сайта е примерен. Има и по-пасивни къщи.
    3. Не трябваше ли да се направи оценка на предишната къща преди да се събори.
    4. Соларния покрив на тесла ще струва по-малко от обикновен. http://www.gotovi-proekti.com/%D0%BF...B8%D0%BB%D0%B8
    5. Не на последно място: Хората отдавна са казали че "Икономията е майка на мизерията"; "Размерът винаги има значение" и т.н. Преведено на съвременен език - мащаба не е без знаение. https://www.otoplenie.eu/ludiyat-dub...an-grad-video/

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •