Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Миналия ден направих обединяването, 1 рамка с една шепа пчели и майка, която не снася, го преместих в друг с 1 рамка пчели (не можах да открия майка). Предварително ги напръсках с ракия и 2-те семейства и пчелите, след което поставих рамката с майката и пчелите през 1 празна от кълбото на другите. След 2 дни като ги отворих, намерих доста пчели на дъното на кошера и майката си е отново с 1 шепа пчели покрай нея. Извод? Избиха ли се? Или Ракията ги умори? (не съм прекалявам, пръскал съм по 1-2 пъти директно върху тях и отгоре на рамката.). Един колега пчелар каза, че ако майката е стара или простудена, затова не снася. И накрая, според мен няма как да оцелеят. Или ще умрат от студ или ще им свърши времето. Все пак, да ги оставя ли да се мъчат?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    Миналия ден направих обединяването, 1 рамка с една шепа пчели и майка, която не снася, го преместих в друг с 1 рамка пчели (не можах да открия майка). Предварително ги напръсках с ракия и 2-те семейства и пчелите, след което поставих рамката с майката и пчелите през 1 празна от кълбото на другите. След 2 дни като ги отворих, намерих доста пчели на дъното на кошера и майката си е отново с 1 шепа пчели покрай нея. Извод? Избиха ли се? Или Ракията ги умори? (не съм прекалявам, пръскал съм по 1-2 пъти директно върху тях и отгоре на рамката.). Един колега пчелар каза, че ако майката е стара или простудена, затова не снася. И накрая, според мен няма как да оцелеят. Или ще умрат от студ или ще им свърши времето. Все пак, да ги оставя ли да се мъчат?
    Кога е бил този "миналия ден" ? Ако е вчера или предходните, то това семейство го пиши бегало, демек, не го брой. Цяло чудо е, че осите или съседни семейства не са го унищожили. А има ли мед на питите, които пчелите не покриват или просто са раздърпани като разбридан вълнен чорап?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Които пчели от придаденото семейство на са избити, са отишли да си търсят старата къща. При положение, че са нямали пило, едва ли е имало пчели, които не са облитали.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Миналия ден направих обединяването, 1 рамка с една шепа пчели и майка, която не снася, го преместих в друг с 1 рамка пчели (не можах да открия майка). ?
    Това се прави точно на обратно!!!!СИРОТНОТО сем се придава,а не това с майката.

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    С какво да третирам пролетта за акар? С хербастрипс ленти или с оксалова киселина или мравчена киселина?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    С какво да третирам пролетта за акар? С хербастрипс ленти или с оксалова киселина или мравчена киселина?
    При опаразитеността миналата година няма как да пропусна третиране сега. Аз ще третирам с мравчена киселина, мислех от днес да започна, но не остана време.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Прилагам строителна рамка, доволен съм от нея. Мога да си го позволя, кошерите вече са малко и успявам. Преди, с голямата бройка, беше неприложимо.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    15% млечна киселина.Пулверизиране от двете страни на всички рамки с пчели.По-слаба е от оксаловата , но с ръкавици е по-добре да се работи. Млечната киселина е напълно екологичен метод за борба с акара.
    п.п. Два пъти вече използвах .На пчелите не се отрази зле, но на пръстите ми да.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Кой месец се прави това? И просто пръскаш пчелите? Колко пъти и през какъв период. А до колкото разбирам, не трябва да има пило?

Също така гледам този препарат Оксалис, който се води безвреден? По 20 мл и затваряш.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Кой месец се прави това? И просто пръскаш пчелите? Колко пъти и през какъв период. А до колкото разбирам, не трябва да има пило?...
    Виж тук.
    https://pchelari.com/forum/showthrea...600#post176600
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •