Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 13

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    Здравейте, някой знае ли как се е развил случаят с това пчелно семейство?

https://www.vbox7.com/play:08bc501981?pos=relend
    Направо съм потресен. А глупостите които се изговориха бяха върха на сладоледа.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Направо съм потресен. А глупостите които се изговориха бяха върха на сладоледа.
    Като видиш кой участва и трябва да си на ясно какво ще видиш и чуеш.Тоя "циркаджия" дето си играе на "пчеларски бос" само глупости говори където и да се появи.От такива като него "цъфти" и пчеларството.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    А като цяло в случая как трябва да се подходи според вас. Какво може да се направи. То много трудно е това място и сигурно няма достъп отникъде.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    А като цяло в случая как трябва да се подходи според вас. Какво може да се направи. То много трудно е това място и сигурно няма достъп отникъде.
    Репортажа наистина е "пълен абсурд". Обитателите били "изумени да видят пчелите там", а иначе това положение е от 10 години!? Аз лично не виждам защо трябва въобще да се закачат. Явно няма нищо по-интересно в момента, а нещо трябва да се излъчи...... за сметка на пчелите.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Бях решил да не комуникирам с теб, но хайде от мен да мине ще ти отговоря на въпроса.
    Първо се измерва разстоянието до питите, а след това се изработва приспособление подобно на неговото, но от ПВЦ тръба. Отпред се правят зъбци, които да отрежат гнездото от желязната тръба, което впоследствие от натиска ще навлезе в ПВЦ тръбата. Така ще се извади в пакет. Отзад за завъртането на тръбата се пробиват четири отвора на кръст за да може в тях да се поставят ръкохватки. Тръбата е от ПВЦ за да е по-лека. Тази манипулация се прави в ранни или късно часове и предимно пролетно време. Защо? Пролетно време за да няма много мед и пило. Сутрин или вечер за да може всички пчели да са там и да има по-малко летеж. Същевременно ще служат като възглавница за да не пострада майката. Работи се много бавно при въртенето на тръбата. И още други действия, които ще възникнат по време на работата...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Бях решил да не комуникирам с теб, но хайде от мен да мине ще ти отговоря на въпроса.
    Първо се измерва разстоянието до питите, а след това се изработва приспособление подобно на неговото, но от ПВЦ тръба. Отпред се правят зъбци, които да отрежат гнездото от желязната тръба, което впоследствие от натиска ще навлезе в ПВЦ тръбата. Така ще се извади в пакет. Отзад за завъртането на тръбата се пробиват четири отвора на кръст за да може в тях да се поставят ръкохватки. Тръбата е от ПВЦ за да е по-лека. Тази манипулация се прави в ранни или късно часове и предимно пролетно време. Защо? Пролетно време за да няма много мед и пило. Сутрин или вечер за да може всички пчели да са там и да има по-малко летеж. Същевременно ще служат като възглавница за да не пострада майката. Работи се много бавно при въртенето на тръбата. И още други действия, които ще възникнат по време на работата...

Браво,добър опит,но аз първи писъх за ПВЦ тръбата.Мисля,че тая тръба има и друг край....и роя е прибран.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Браво,добър опит,но аз първи писъх за ПВЦ тръбата.Мисля,че тая тръба има и друг край....и роя е прибран.
    Не виждам да имаш пост преди моя, че да си писал. Може и така да е, но в някое друго място. Даааа, но съм съгласен да бъдеш пръв....ти си измислил Света бре.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не виждам да имаш пост преди моя, че да си писал. Може и така да е, но в някое друго място. Даааа, но съм съгласен да бъдеш пръв....ти си измислил Света бре.
    Подпичквате се вий с Боянския ма'стор, ама още две три години и ще грабне наградата за най-добър пчелар и то не за друго, а щото има развинтено въображение.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    ...
    Ами ... хайде от теб да мине, че си добър човек. Благодаря за отговора.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •