От как плащат зимните загуби съм добре.Още не съм ги третирал...,така увеличавам шанса да ми е по гулем процента,а винаги съм се радвал за колеги които нямат зимна смъртност и им е супер здравословното състояние на пчелите.35 роя съм хванал тая година само на Златарица.
![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Само да кажа, понеже четох наскоро една статия тя е представила третирането според типовете като пирамида. Най отгоре и единствено като “хард” химия е амитраза.” Софт”химия се води и оксаловата кислена и лентите като варостоп.
Ето я статията, там има и картинка
https://extension.psu.edu/methods-to...ement-approach
знам че не обичате английски, но пирамидката е важна, то може и някои от вас да не се съгласят с нея.
Аз използвам С.Р. през целия период на восъкоотделяне. Март и Август, подхранване със сироп с лютива мента, което е доста безобидно, на фона на всичко останало. Относно опушването, не съм му почитател. В процеса на горене(без значение какво гори), се отделят достатъчно вещества, които не са ок за пчелите. Старая се да минимализирам използването дори на пушалката при работа. Като приключат с пилото, ще направя тест и ще решавам за О.К.
Пълни глупости ,задължително е да се намеси лекар,шизофренията е болестта на 21 век.
В статията не е посочен флуметрина /варостоп/ никъде. Той наред с кумафоса и флувалината са при амитраза. Преразказвай статиите коректно.
За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.
300 по 70 левчета !
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))