Аз използвам С.Р. през целия период на восъкоотделяне. Март и Август, подхранване със сироп с лютива мента, което е доста безобидно, на фона на всичко останало. Относно опушването, не съм му почитател. В процеса на горене(без значение какво гори), се отделят достатъчно вещества, които не са ок за пчелите. Старая се да минимализирам използването дори на пушалката при работа. Като приключат с пилото, ще направя тест и ще решавам за О.К.
До 2015 г. Ползвах Варостоп , след това третирах с ОК с изпаряване при отсъствие на пило. Резултата беше огромно количество акар. Не съм ползвал Байварол и не мога да кажа, че флуметрина не работи, но Варостопа в моите кошери имаше не повече от 50 % ефективност, такъв продукт трябва да бъде спрян от употреба от Бабх поради ниска ефективност.
За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.
Преди две години "Примавет" си изчисти складовете и пробута на пазара лентички с изтичащ срок на годност.Никъде в София нямаше пресни.Та тия които пробутаха бяха с ефективност 0( нула). От тогава си купувам украински.Ако и от тях още веднъж намеря сухи ще пробвам немските.Но вече цената е друга.
След сваляне на магазините за мене най-достъпни са лентите с флуметрин. Температурата е висока за мравчена.Има пило .Не става за О.К. Тимолът също от жегите е рисков. И остава само флуметрин. Някакво предложение за друг път на борба с акара?
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
След сваляне на лентите ще направя контролния тест, да видя какво е положението, за по сигурно имам 2 контролни кошера и ще повторя внимателно именно на тях. Ако нищо не са помогнали ще пиша и догодина пак ще сложа байварол, но те са чувствително по-скъпи. Аз съм с малко кошери и не ми пречи толкова.
Пълни глупости ,задължително е да се намеси лекар,шизофренията е болестта на 21 век.
300 по 70 левчета !
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))