Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 52

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Браво,от всичките 7862 мнения това е едно от най смислено и полезното и полезно.Акара при мене е подложен на постоянен обстрел,април месец строителна рамка май юни и юли накапване на ленти с етерични масла,3 опушвания с вратига,1 август ленти ,септември мравчена киселина,ноември накапване с оксалова киселина,
    С каквото "обстрелваме" акара, с такова "обстрелваме" и пчелите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    С каквото "обстрелваме" акара, с такова "обстрелваме" и пчелите.

Много точно,трябва да се стреля с киселини и етерични масла които щадят пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Много точно,трябва да се стреля с киселини и етерични масла които щадят пчелите.
    Аз използвам С.Р. през целия период на восъкоотделяне. Март и Август, подхранване със сироп с лютива мента, което е доста безобидно, на фона на всичко останало. Относно опушването, не съм му почитател. В процеса на горене(без значение какво гори), се отделят достатъчно вещества, които не са ок за пчелите. Старая се да минимализирам използването дори на пушалката при работа. Като приключат с пилото, ще направя тест и ще решавам за О.К.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    До 2015 г. Ползвах Варостоп , след това третирах с ОК с изпаряване при отсъствие на пило. Резултата беше огромно количество акар. Не съм ползвал Байварол и не мога да кажа, че флуметрина не работи, но Варостопа в моите кошери имаше не повече от 50 % ефективност, такъв продукт трябва да бъде спрян от употреба от Бабх поради ниска ефективност.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    До 2015 г. Ползвах Варостоп , след това третирах с ОК с изпаряване при отсъствие на пило. Резултата беше огромно количество акар. Не съм ползвал Байварол и не мога да кажа, че флуметрина не работи, но Варостопа в моите кошери имаше не повече от 50 % ефективност, такъв продукт трябва да бъде спрян от употреба от Бабх поради ниска ефективност.
    Преди две години "Примавет" си изчисти складовете и пробута на пазара лентички с изтичащ срок на годност.Никъде в София нямаше пресни.Та тия които пробутаха бяха с ефективност 0( нула). От тогава си купувам украински.Ако и от тях още веднъж намеря сухи ще пробвам немските.Но вече цената е друга.
    След сваляне на магазините за мене най-достъпни са лентите с флуметрин. Температурата е висока за мравчена.Има пило .Не става за О.К. Тимолът също от жегите е рисков. И остава само флуметрин. Някакво предложение за друг път на борба с акара?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    След сваляне на лентите ще направя контролния тест, да видя какво е положението, за по сигурно имам 2 контролни кошера и ще повторя внимателно именно на тях. Ако нищо не са помогнали ще пиша и догодина пак ще сложа байварол, но те са чувствително по-скъпи. Аз съм с малко кошери и не ми пречи толкова.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    След сваляне на лентите ще направя контролния тест, да видя какво е положението, за по сигурно имам 2 контролни кошера и ще повторя внимателно именно на тях. Ако нищо не са помогнали ще пиша и догодина пак ще сложа байварол, но те са чувствително по-скъпи. Аз съм с малко кошери и не ми пречи толкова.

Ей,тей са прави.Пробваш до край...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Пълни глупости ,задължително е да се намеси лекар,шизофренията е болестта на 21 век.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Пълни глупости ,задължително е да се намеси лекар,шизофренията е болестта на 21 век.

Незнам кой е болен,но 70левчета на кошер се чува,че ще дават.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Потребител
    Регистриран
    22.07.2015
    Пчеларски район
    Каварна
    300 по 70 левчета !

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •