Имам от миналата есен Sublomox APF plus. Четох доста,гледах клипове и купих оригинала. Има и правени тук на половин цена,но по данни трабва да се поддържа температура 180-185 гр., а това при околна температура 10-30 градуса си е сложно. Като цяло съм много доволен от от уреда,много кадърно направен,но минуса е ,че изискава 220 волта ток. Купих и инвертор от 12към 220 и да два-три часа третирам 200 кошера.
За съжаление не съм правил контроли, но тази есен ще направя. Купих го с цел бързо третиране,без вдигане на капаци,ниска стойност на самото третиране и безопасност от предозиране за семействата. има доста клипове с тестове, минуса е цената на уреда,това ,че работи на220 волта и ,че няма вносител в БГ.Моят го купих по интернет от Холандия.
Майки има - сандъци няма. Сандъци има - пчели няма. Пчели има - рамки няма, рамки има - пило няма, пило има - място няма, място има - средства няма, средства има - време няма.... Егати занаята
Solaris60
Искрено се надявам че не мислите, че газовете които се отделят при термично разлагане на оксалова киселина, могат да се спрат с обикновена маска.
Ползвам сръбски испарител на ОК. Върши ми добра работа. Третирам през ноември, когато в кошерите няма пило и акара е само по пчелите. През зимата няма пило и акара не се размножава. Затова не третирам през пролетта. Маска не ползвам.
"Момък,сподели,ако желаеш,колко кошера имаш и колко чужди наоколо.Ша ти реда рицепта"
Имам 12 семейства, но да видим, нали се борят на пролет
Около мен не знам със сигурност колко други има.. в пряка близост - 1км мисля, че са 40-50
Доколкото прочетох идеята е да НЕ се получи разлагането и на мравчена киселина и въглероден окис, а просто преминаването и в газова фаза което започва около 157 градуса, а разлагането след 188 .. Четох едно университетско изследване, което сравнява този метод и третирането с амитраз и не виждат почти никакви разлики. Трябва да хвана да прочета повече, обаче са прекалено дълги тези документи.
Строителната рамкъде , къде я позиционираш в кошера и има ли значение ?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))