Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 174

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Специално за тези рояци без магазина съм гледал и има място .. Другите кошери не съм ги преглеждал. Днес тук е точно 41 градуса на сянка и засега ми се ще да забавя основния преглед, вие какво ще кажете ? Дават го петък-събота да е около 30 градуса най-много и тогава да взема да ги поогледам. Иначе мислех да е чак след 14ти август, когато трайно температурите ще паднат под 30 градуса. Още се колебая, но със сигурност мисля магазините да ги махна чак след 14-ти август. Въпроса е дали прегледа да го направя по-рано, като махам магазините и ги връщам.

Иначе да ви кажа какво ми се случи миналата година, ама не знаех. Най-силния ми кошер като го преглеждах пак по това време, се беше задръстил в плодника с мед, което ме учуди. Както пише по книгите, взех 3 пити отдолу и ги изцентрофугирах частично и ги върнах. Обаче после като ги върнах, след известно време ги бяха пак напълнили, явно майката е била зле.
    Не знам, какво имаш предвид под основен преглед, но аз по това време преглеждам как е пилото и за място за яйцеснасяне. Възможно е при неблагоприятни условия,(суша, липса на приток) просто да са имали нужда от подбуждане, а не майката да е била зле.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Не знам, какво имаш предвид под основен преглед, но аз по това време преглеждам как е пилото и за място за яйцеснасяне. Възможно е при неблагоприятни условия,(суша, липса на приток) просто да са имали нужда от подбуждане, а не майката да е била зле.
    Ами така го водя основен, понеже се рови повече. Това включва нещата които си написал + сваляне на магазините , взимане на проба и тест за вароатоза + последващо третиране ако е необходимо. Това имам предвид.

Ама заради топлото време се колебая дали да ги правя тези неща .. или да отложа както писах, когато температурите се понижат .

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Реших тази година да изследвам слънчогледовия мед за пестициди, анализа е подробен, газова и течна фроматография с широк спектър, това си е за мой интерес. Не знам като дойдат резултатите къде да ги публикувам, в коя тема. Въпроса ми е дали и други от вас правят такива анализи и къде се публикуват. Глифозат се прави отделно и него не съм пускал, може би трябваше. Обаче не ми се дават толкова пари и за тази работа. Просто ми се ще да имам информация за моя си мед, като го ям, какво има. А пък и тази година е най-много слънчоглед от много време. Може би трябваше първо да питам тук, дали има смисъл да го правя. Ама ми се ще да имам някаква информация по въпроса.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    От доста време чета форума, препрочел съм го 3-4 пъти, аз лично не съм срещал някой да казва, че изследва личния си мед, когато е предназначен само за собствена консумация, още по- малко пък да обяви резултатите публично.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами хубаво, значи ще съм първия. Както писах глифозат се прави отделно и него нямам намерние да го тествам. Просто се събират повече пари на един път, а не ми се дават в момента

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    От доста време чета форума, препрочел съм го 3-4 пъти, аз лично не съм срещал някой да казва, че изследва личния си мед, когато е предназначен само за собствена консумация, още по- малко пък да обяви резултатите публично.
    Хората внимават за здравето си. Откакто започнах да се храня само по здравословните рецепти на жената, майката ми се .....нали? Кат' друсна една пържола от Кауфланд и ми става един кеф. Абе, предпочитам да се чувствам като лъв, а не като синигер.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Хората внимават за здравето си. Откакто започнах да се храня само по здравословните рецепти на жената, майката ми се .....нали? Кат' друсна една пържола от Кауфланд и ми става един кеф. Абе, предпочитам да се чувствам като лъв, а не като синигер.
    Ами да, ние си гледаме всичко насело, ее каквото може. Месото, яйцата, плодовете, зеленчуците, картофи, цаверица и тн да не изброявам .. въпроса тук не е за здравословното, а просто ми е интересно, след като тази година всички са сеяли слънчоглед, какво ще е положението.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ами да, ние си гледаме всичко насело, ее каквото може. Месото, яйцата, плодовете, зеленчуците, картофи, цаверица и тн да не изброявам .. въпроса тук не е за здравословното, а просто ми е интересно, след като тази година всички са сеяли слънчоглед, какво ще е положението.
    И на мен ми е интересно ще се радвам да споделиш макар да съм почти убеден, че му няма нищо на слунчогледовия мед.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Лошото е, че от Кауфландската пържола, вместо лъв, понякога човек може да се почувства хиена.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Лошото е, че от Кауфландската пържола, вместо лъв, понякога човек може да се почувства хиена.
    Всичко май е пунта мара, но всеки може да си се залъгва както си иска. Когато някой иска да те преметне ще изкара, че неговото мляко е от най-добрата му кокошка. Да ни пази Господ - мм..то и тук не е много сигурно.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •