Ти, да видиш! Знам един пчелар, който е завършил духовната семинария, но не предполагах, че има и друг, и то какъв - реди ги като изгонен поп от черква. Анатемосва, кълнейки, упреквайки ни в завист. За каква завист става въпрос бре?
Ти, да видиш! Знам един пчелар, който е завършил духовната семинария, но не предполагах, че има и друг, и то какъв - реди ги като изгонен поп от черква. Анатемосва, кълнейки, упреквайки ни в завист. За каква завист става въпрос бре?
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
"Като не ги взема аз, ще ги вземе друг" - Какво чувство за хумор само.
Не пчеларството, всичко завършващо на "ство" затъва. Държавата няма политика да съхрани тези отрасли на селското стопанство, единствено земеделието, по-точно зърнопроизводството, всичко останало се забатачва. Ти продължавай да си вземаш стотинките и никой не ти е крив, че не си си направил сметката! Я ми кажи от колко време си пчелар, че да ти претегля професионалзма.
Георги Корчев се казвам
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
На колко съм години ли? Почти съм абонат за вестник "Трета възраст"
Попитах те за това, от кога се заинтересува от пчелите, защото явно не си знаел с какво се захващаш, кандидатствайки по разните мерки, мислейки си да развиваш сериозен бизнес. Аз доста преди теб съм си го мислел, но не нерешителността ме спря, а това, че знам какъв къртовски труд е да отглеждаш пчели, при липса на работна ръка. Ето за това съм се спрял на брой кошери, които мога да обслужвам/отглеждам сам, без нечия помощ.
Никога не съм си правил сметката включвайки пари по програма или субсидия. Когато се регистрирах във форума с идеята, че ще гледам пчели, ме запознаха със класическата сметка: 100кошера по 30кг мед от кошер са 3 тона мед. По 4лв (колкото беше оптимистичната цена на меда тогава) прави 12000лв и това само за 6 месеца работа в годината... И тази сметка не ми беше лайт мотив.
Сметката ми беше, както казах, че исках да се издържам с отглеждане на пчели (и до голяма степен го правя) и за целта ми трябват определен брой кошери. Точка. От там нататък всяка помощ и всеки лев който съм можел да получа без да имам проблеми със съвестта си и закона, съм го взел. Така съм решил.
Георги Корчев се казвам
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))