Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ами може, как да не може? Но иде реч не само за рояване, но и за мерки за неговото предотвратяване. Аз такива мерки не видях. Та в този случай искам да споделя такива мерки. Първата мярка е предизвикване на самосмяна посредством изтощение на майката, чрез преработка на големи количества захарен сироп. Второ- ранна отводка, която се обединява с основното семейство, преди да настъпи роевия период. И трето т.нар. търтеева теория. Аз лично считам тези трите за достатъчни.
    Бай ти Иван Бъкърджийски препоръчва,в началото на първа паша,поставяне на маточник в магазина.До края на пашата,младата майка е сменила старата ииииииии,пей сърце

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Бай ти Иван Бъкърджийски препоръчва,в началото на първа паша,поставяне на маточник в магазина.До края на пашата,младата майка е сменила старата ииииииии,пей сърце
    Тази година на доста кошери поставих маточници, не в магазина, а направо в плодника и премахнах майките. Само един след 3 дни се излюпи майката и след десетина дни започна да снася и ДА - пей сърце, но останалите се излюпиха, изчакаха да сътворят нови маточници и хайде на клона. Това бяха и рояците които имах тази година. От другите кошери не излязоха. Е, може и да не съм видял. Все пак не съм все там, но всяка вечер - да. Та, изненади много.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •