Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 174

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Здравейте, отговарям си на моя пост. горе долу минаха 10 дни откакто хванах този последния рояк. Той е доста добре, покрива 5 пити с пчели, има яйца, даже преди да замина на софия съм му сложил + още една основа. Всичко е изградил без 6-тата и добре върви.
    Другия рояк който е на 3 пити, и за който писах първо във форума , също върви, обаче той е малък, вчера му сложих още една основа и сега е на 4....

Тази година тук има доста слънчоглед и започва лека лека да разцъфва на местра. Рано му е още + това не се застъпва, а има парцели на които сега разцъфва, а другите не са чули и ще им трябва поне 10на дни....

Въпроса ми тези 2 рояка, които се развиват в момента самостоятелно какво да ги правя. Да ги обединявам ли преди слънчогледа , или да ги оставям да се развиват и есента да броя пилците? Или евентуално ако в някой от другите кошери стане фал с майката, там да обединявам ?
    Мани ги от двама слаботелесни не можеш да направиш един Стив Рийвс.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Мани ги от двама слаботелесни не можеш да направиш един Стив Рийвс.
    Значи, още утре да вкарам малкия в големия ? А майките и тях ли и да ги оставям да си изберат, след като се обединят. Или аз да избирам ? И двете са млади, тъкмо пронесли.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Значи, още утре да вкарам малкия в големия ? А майките и тях ли и да ги оставям да си изберат, след като се обединят. Или аз да избирам ? И двете са млади, тъкмо пронесли.
    Мисля, че не ме разбра моето мнение е да си ги оставиш както са си тоест да не ги обединяваш.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Остави ги да се развият поотделно и да си набавят медови запаси за зимата.Сега и да ги обединиш,мед няма да изкараш.Обединяването може да има резултат,ако двата рояка имат поне по 3 рамки запечатано пило........

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ясно, благодаря ви.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •