Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 580

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    `айде де, три дена чакам за отговори и всичко си трае? Никой ли поне не може да ми каже дали е възможно работничките да вземат яйце, преди от него да се е излюпила ларва и да го преместят от работническа килийка в маточна чашка? По съвет на стар пчелар млада търтовка може да се самооправи като й сложиш прясноосеменена пита. Та възможно ли е в такъв случай да си направят от нея хубав, а не спешен маточник?
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mladenoff Виж публикацията
    `айде де, три дена чакам за отговори и всичко си трае? Никой ли поне не може да ми каже дали е възможно работничките да вземат яйце, преди от него да се е излюпила ларва и да го преместят от работническа килийка в маточна чашка? По съвет на стар пчелар млада търтовка може да се самооправи като й сложиш прясноосеменена пита. Та възможно ли е в такъв случай да си направят от нея хубав, а не спешен маточник?
    Мога да ти кажа, че на еди кой си, сестра му е курва, но не знам как да го докажа....Не че не е курва!?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ако можеше да пренасят яйца то нямаше да има търтовки. Щяха да ходят да ги крадат и да се спасяват сами. А, що се отнася до това, че не ти отговарят - ами никой не иска да го ръчкат с остена/вид тояга/.

Автор
    Регистриран
    05.05.2019
    Пчеларски район
    Кюстендил
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ако можеше да пренасят яйца то нямаше да има търтовки. Щяха да ходят да ги крадат и да се спасяват сами. А, що се отнася до това, че не ти отговарят - ами никой не иска да го ръчкат с остена/вид тояга/.
    Леле, аз съм значи най-големия досадник във формума...? Ако е така по добре да млъквам и да цари пълна тишина...
    Да развиваш кошер не е занаят, а стратегия!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Леле, аз съм значи най-големия досадник във формума...? Ако е така по добре да млъквам и да цари пълна тишина...
    Не съм казал такова нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Ако се беше регистрирал преди 10 години, щеше да знаеш нещо за Гилъна.
    Гола вода си пред него! - близо 100 страници за седмица.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Младенофф, да не ме разбереш погрешно, щото дори и аз се разбирам погрешно.
    Нищо против теб!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Не си бре,но това са тема табу и мой да развалиш на някой преписването,а на светелата да им дръпнеш фитиля.Все повече и повече хора пишат за налитания на рой у кошер,а тия дето не са видели майките...?Знаеш ли що си трят много по тая тема?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията

Абе не е баш тей,утървал съм козите иначе мога да му кажа да си трае за тия раути...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Колега Младеноф, според мен, младата майка си е в кошера, не си я видял. Майката снася в гола суха килийка, иначе нямаше да видим яйце. Излюпването обаче става в течна среда, затова към третия ден са в млечице. Според теорията, майката снася оплодени или неоплодени яйца в зависимост от широчината на килийката, свързано било с търкане на коремчето и. От това следва, че не може да снесе оплодено яйце в чашка и.....пчелите пренасят яйца.
    За търтовката....не става по тоя начин.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •