Друмев,
Ти и твоят колега да духате супата!
При мен се случи нещо уникално.
По време на рапицата махнах стара майка и направих с нея отводка. По него време,преди месец и нещо си, семейството беше на два магазина и вадих рапица от два магазина, въпреки, че бях махнал старата майка. Преди две седмици видях, че е се е роило и свалих единия магазин, тъй като нямаше пчели за втори и слагаха акация само в първия. Още преди да извадя акацията проверих плодника и... И двете рамки с ВО, които бях сложил преди месец не бяха изградени повече от 30 %, но поне не бяха свлечени и унищожени. Пчелите бяха като количество на 30-40 % от предишните, но пък вече имаше нова майка, която снасяше върху две рамки. Е, ще трябва до липата да го зареждам с поне 7 рамки със затворено пило, но факта си е факт, семейството се е роило без наличието на стара майка.
От акацията извадих все пак от това семейство някакъв си половин магазин.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Да ги видя понякога не става. Не мога всеки божи ден да съм на пчелина. От седем рояка три хванах и си ги затворих на постоянно място, което си е добро постижение. Ти нещо да се похвалиш като статистика изягали-хванати? Айде да си мерим рояците! На кой, колко са му избягали и кой, колко е хванал!![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))