Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 174

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    И само да спомена че от 3 години гледам пчели и то по неволя. Завеща ми се 1 кошер и от няма накъде да не го изоставя, че ми беше съвестно започнах да се занимвам . И те все се размножават и вече имам 6. Цялата ми работа да тичам напред назад ми коства доста време и средства, понеже трябва да пътувам. Обаче ми е такова удоволствие, че даже не си представям вече момент в който да не ги гледам. Мислех си че мога да ги държа няколко кошера, обаче те лека полека сами се увеличават. Даже имам и мед, който се чудя какво да го правя, раздавам където мога и пак ми остава. Та ако може да ми кажете, как да се откажа от тая работа, ще съм ви благодарен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    И само да спомена че от 3 години гледам пчели и то по неволя. Завеща ми се 1 кошер и от няма накъде да не го изоставя, че ми беше съвестно започнах да се занимвам . И те все се размножават и вече имам 6. Цялата ми работа да тичам напред назад ми коства доста време и средства, понеже трябва да пътувам. Обаче ми е такова удоволствие, че даже не си представям вече момент в който да не ги гледам. Мислех си че мога да ги държа няколко кошера, обаче те лека полека сами се увеличават. Даже имам и мед, който се чудя какво да го правя, раздавам където мога и пак ми остава. Та ако може да ми кажете, как да се откажа от тая работа, ще съм ви благодарен.

И аз търся някой да ме светне как да стане,но тя болеста е не лекуема освен ако не се появи алергия....За какво ги умножаваш?Вдигай нагоре към небето...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Трябвало е само да му сложиш една пита с незапечатано пило и щеше да се настани сам, слагаш и по една основа от двете страни и един пакет апифонда отгоре и си гледаш кефа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Трябвало е само да му сложиш една пита с незапечатано пило и щеше да се настани сам, слагаш и по една основа от двете страни и един пакет апифонда отгоре и си гледаш кефа.

Ей,как се научихте всите.Рояка има сила небесна,а ти с тоя пакет Хапни фонда му ева мамата...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Ако не искаш увеличение на семействата, връщай роя в кошера от които е излязал. Преди това се свалят всички маточници в кошера, преглед след 10-12 дни,по рано няма смисъл да се отваря. Пчелите решават дали да оставят майка или да заложат отново маточници ако имат личинки. Ако има майка с много яки феромони роевото приключва.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Ако не искаш увеличение на семействата, връщай роя в кошера от които е излязал. Преди това се свалят всички маточници в кошера, преглед след 10-12 дни,по рано няма смисъл да се отваря. Пчелите решават дали да оставят майка или да заложат отново маточници ако имат личинки. Ако има майка с много яки феромони роевото приключва.
    Само ще трябва да провери,роя с колко майки е..

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ха честито! Добре дошъл в отбора.Тия дето знаят как да се откажеш не са сред нас.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •