Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Ако говорим за моментно състояние в центъра на североизтока,хм... Рапица извадих средно по един магазин, частично по два. В момента яко ми наливат магазините с акация и скоро пак ще вадя.

Доста семейства ми влязоха в роево, но отървах само един рой. На другия ден сутринта валя яко и гледах роя под дъжда, как се бяха обърнали с гръб и криле към капките и водата се стичаше по крилата им. В десет напече и в единайсет го вкарахме в преносния сандък, но... Но, докато го тръскахме от клона, който беше на два метра и половина, половината рой падна върху мене!И тогава разбрах, колко тежи всяка една пчела пълна с мед!

В момента тече яко акацията и роевия инстинкт явно доста се потисна. Махах майки за отводки и разменях силни с много маточници и слаби. В условията на силна паша, нямаше абсолютно никакво нападение и ефекта се оказа доста благоприятен и за двата вида семейства. Силнтите отидоха към смяна на майки, а слабите вече пълнят магазините.

Калине, при теб как е?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Ако говорим за моментно състояние в центъра на североизтока,хм... Рапица извадих средно по един магазин, частично по два. В момента яко ми наливат магазините с акация и скоро пак ще вадя.

Доста семейства ми влязоха в роево, но отървах само един рой. На другия ден сутринта валя яко и гледах роя под дъжда, как се бяха обърнали с гръб и криле към капките и водата се стичаше по крилата им. В десет напече и в единайсет го вкарахме в преносния сандък, но... Но, докато го тръскахме от клона, който беше на два метра и половина, половината рой падна върху мене!И тогава разбрах, колко тежи всяка една пчела пълна с мед!

В момента тече яко акацията и роевия инстинкт явно доста се потисна. Махах майки за отводки и разменях силни с много маточници и слаби. В условията на силна паша, нямаше абсолютно никакво нападение и ефекта се оказа доста благоприятен и за двата вида семейства. Силнтите отидоха към смяна на майки, а слабите вече пълнят магазините.

Калине, при теб как е?
    Да не кажа същото, но подобно като при теб. Акацията тръгна в събота. Установих го, тъй като вадех рапицата и до 10 часа всичко нормално. След този час забелязах как тръскайки рамки, капки мед посипват плодника. За два дена магазините отново натежаха. Лошото е че утре времето се разваля, а в акцията има още хляб, наблюдения от тази вечер. Здраве да е и на това съм доволен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •