Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
Даче, ако знаех и това щях да напиша трактат. А той щеше да се търгува добре като четиво за пчелите.А от там щях да копна доста каймета и да си карам я мерджан, я нещо по такова.А сега си карам Форд МУСТАНГ ОТ 1978 г. ,ама и на това съм доволен,не съм претенциозен.
А сега само мои догадки Даче,и да си остане между нас–за да се тръгне към роене трябва да се получи свръх пренаселеност от млади пчели,независимо дали има още паша.Пети ден наблюдавам едно семейство с изгризани маточници за предлюпене на майките.Преди 5 дена видях че отива на изтърване,сложих и допълнителен магазин с 3 изградени пити и 7 основи.До днес майките стоят арестувани в маточниците и не се е роила.Трите рамки пълни,основите изградени на 90% и слагат мед.Но има 6 рамки с пило,излюпи ли се мисля че ще тръгне веднага.Чакам и гледам сеир,просто експеримент.
Ха ,сега и ти сподели тук твоя прийом за не роене.Бая години тука натрупа опит и само дърпаш синджира на кучето.

Ами той моя не се различава от твоя.Очаквах 80% и нагоре отново смъртност още септември,но Муисей ми да де една рецепта да пробвам и аз като удавник за сламка се хвърлих в блатото.Смъртноста не ми стана толкова,но децата с борба стигнаха 7-8 рамки с пчела началото на март.Там ми дойде мисля една сутрин да ги гледам като тръвни.Ако не се получеше пак от Муисей бях научил един друг метод да въртя магазините...Не беше страх да се роят защото зная кога се роят тръвните.Аз не храня как знаеш като другите колеги и нямаше от какво да се претеснявам докато не цъфне кестена...След последни втори преглед/не помня коя дата/ открих 6-7р излизащо пило от рамка до рамка и от там си сверих часовника 16-18 дена за градежа...Разширих според семействата,но Дядо Боже ме изненада с върбата и глухарчето.9 основи ДБ са биле малко...Общо взето така се справих+някой друг чалъм...
п.п.В Бояна ми беше най лесно 3 ВО на нужните места и напълниха едно магазинче...