Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
Миналата година,- 5кг. Събирам до 15-20-ти Август. Каквото добия през годината накрая го купажирам и така според мен се получава най-ценния продукт. Прашеца, който употребявам аз и близките ми, не го суша, а го пречиствам ръчно и го замразявам . Така според Ж. Мурзов губи най-малко от качествата си.
То не само според Ж. Мурзов за прашеца е така ама пергата май е по-тека.Купажирането е добра идея ама от март до август си е бая време а прашеца дори и замразен си има срок на годност.Казват, че за пчелите най много пило правят с пресен прашец а пергата е запас но този запас е много по-добър ако го няма никде никакъв а питите с перга в 2магазина в силно семейство се заливат с мед и запечатват и стават запас с доста голям срок на годност.
Но това са разбира се хипотези пчеларството не е точна наука и има всякакви пророци и лъжепророци де хвърлят мрежите в това тръстиково море.