Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
да, така е стандарта е друг, а и не само... и на мен ми се иска цена на дребно около 30-35 лв. за 1 кг восък (16-18 евро е в ЕС) и примерно ако обявя такава цена поне 50% от пчеларите тук ще почнат да ме бъзикат или най-малкото ще ми се присмеят ...

За цена на едро то не само тук навсякъде тя е традиционно ниска... и също като меда ако искаме поне някой % повишение първо ще трябва да спрем да шмекеруваме на дребно, след това да започнем да продаваме качество, създаване на име, и не на последно място да спрем да сме просто продавачи на суровина в най-ниския ценови клас... но пак увеличението няма да е драстично както на някой му се иска
А за още по-голямо съжаление ние нямаме гръб (като съсловна организация) нито имаме някакви правила, да не говорим за колегиалност.... да наложиш определен продукт на пазара на дребно например
Добре де, защо не кажеш една цена на меда която смяташ за реална, на восъка, на прополиса и всички да го кажем - толкова ще бъде. А не аз да се мъча да продавам меда на 10 лева, а други колеги, забили петите като магарета на мост и не та не - 8 лева. Знаете, че много от цените на други продукти вървяха наравно с меда, че и по - малко, а сега са къде, къде нагоре. Та, май ние сами сме си виновни, че за къртовския труд който полагаме, получаваме стотинки.