Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Вероятно и фризьорските ни салони си мечтаят за австралийската цена на едно подстригване, ама стандарта тук е друг и цената тук е друга. Важи и за кръчмите и останалите услуги. Пчеларството е дребен отрасъл и според мен повече се подчинява на законите в сферата на услугите, като изключим разни големи пчеларски ферми, но има ли такива у нас? Колкото до восъка - едно кило не съм продал до момента, не е зор, дадох си време да помисля, но нищо не измислих. Иначе е вярно, че е като траен стоков запас за черни дни.
да, така е стандарта е друг, а и не само... и на мен ми се иска цена на дребно около 30-35 лв. за 1 кг восък (16-18 евро е в ЕС) и примерно ако обявя такава цена поне 50% от пчеларите тук ще почнат да ме бъзикат или най-малкото ще ми се присмеят ...

За цена на едро то не само тук навсякъде тя е традиционно ниска... и също като меда ако искаме поне някой % повишение първо ще трябва да спрем да шмекеруваме на дребно, след това да започнем да продаваме качество, създаване на име, и не на последно място да спрем да сме просто продавачи на суровина в най-ниския ценови клас... но пак увеличението няма да е драстично както на някой му се иска
А за още по-голямо съжаление ние нямаме гръб (като съсловна организация) нито имаме някакви правила, да не говорим за колегиалност.... да наложиш определен продукт на пазара на дребно например