Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    Пчелар от Русенско се оплаква , че е загубил всичките си общо 280 кошера на два пчелина. Лично на мен ми е много любопитно да се установи истинската причина и да я разберем. Едно от предположенията, е че може да е от пръскания по слънчогледа.
    до сега само от 4-5 човека с които съм разговарял лично загубите са над 1000 семейства... дори не броя останалите за които са ми казали, и които са загубили между 30 и 100 семейства или от 50% до 90 % от пчелините си ... изобщо положението е трагично... а и мнозина продължават да крият колко са загубили за да не им паднел авторитета пред останалите или били по програми....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    до сега само от 4-5 човека с които съм разговарял лично загубите са над 1000 семейства... дори не броя останалите за които са ми казали, и които са загубили между 30 и 100 семейства или от 50% до 90 % от пчелините си ... изобщо положението е трагично... а и мнозина продължават да крият колко са загубили за да не им паднел авторитета пред останалите или били по програми....

Не е важно колко са им загинали,а какво пише на Артията/ДанчеДрумевски/.Тая година 50 запасни майки,до година 105/Бълг.пчеларска поговорка/.А за по догодина може и да не сме живи...
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Ситуацията е наистина обезпокоителна и ако не се започнат сериозни научни изследвания за причините и не се приложат наистина обосновани мерки за отстраняането им положението ще се усложни и може да стане необратимо.
    Да видим какво ще покаже преброяването....
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ситуацията е наистина обезпокоителна и ако не се започнат сериозни научни изследвания за причините и не се приложат наистина обосновани мерки за отстраняането им положението ще се усложни и може да стане необратимо.
    Да видим какво ще покаже преброяването....
    Създаването на ГМО....., изсичането на горите .....,създаваната на техники , технологии, производства, практики ,които унищожават околната среда и климата. За какви изследвания говорим? И ако се направят, кой ще се съобрази с резултатите от тях(ако въобще излезат на светло)? Глобализацията ни убива, но не можем да я спрем. Климатичните промени, за които тук-там споменава Друмев,(а някои го взимат за подбив) са започнали отдавна, но са си предизвикани от нас самите. Клона е срязан до половина. Само трябва малко по-силен вятър и сме долу. Разбира се, в глобален мащаб, това няма да се случи в близките 1,2,3 години, но рано или късно ще се случи.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •