Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 79

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Точно такъв добивам всяка година.Имам и търсеното количеството,ноооооооо.
    Ще дойдеш да го вземеш не в понеделник,нито вторник,..........нито неделя,а някой друг ден....

И ти ли свещи правиш Майсторе?Това да правите свещи не го разбирам.Аз никога не бих правил и подарявал.
    Не ми звучи добре какво ще кажат после хората..."Чек да запалим на Дачето свеща"."На Дачето свеща изгоря"...и пр.Малко на умрело ми блъска.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    И ти ли свещи правиш Майсторе?Това да правите свещи не го разбирам.Аз никога не бих правил и подарявал.
    Не ми звучи добре какво ще кажат после хората..."Чек да запалим на Дачето свеща"."На Дачето свеща изгоря"...и пр.Малко на умрело ми блъска.
    Данчо знаеш ли защо в черквите се палят само свещи от восък.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Данчо знаеш ли защо в черквите се палят само свещи от восък.
    А сега да видим ,кой знае,и кой не знае.Няма случайности.Добър въпрос колега.Нещо ще научат,тия които не го знаят.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    А сега да видим ,кой знае,и кой не знае.Няма случайности.Добър въпрос колега.Нещо ще научат,тия които не го знаят.
    Я да се пробвам : Ами, когато е измислен ритуала, друго е нямало. Восъка явно е бил винаги скъп ,/ кът / защото помня кандилата с олио, което в по-стари времена е било - животинска мас. Е ?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Мисля, че основната причина причина е, че восъка при изгаряне не замърсява стенописите, за разлика от парафина, който е петролен продукт.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Мисля, че основната причина причина е, че восъка при изгаряне не замърсява стенописите, за разлика от парафина, който е петролен продукт.
    Прав си.Така е, не са били прости тия преди нас които са живели.Ние, или по-скоро, младите мислят че старчоците не знаят нищо и младите мислят че живота започва от тях ,но не е така.Няма нищо ново,а е от незнание ,или е старо забравено.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Прав си.Така е, не са били прости тия преди нас които са живели.Ние, или по-скоро, младите мислят че старчоците не знаят нищо и младите мислят че живота започва от тях ,но не е така.Няма нищо ново,а е от незнание ,или е старо забравено.
    Стига бре, наистина ли го мислите. Много съвременно виждане. Едва ли преди хилядолетие + някой е мислил дали ще остискат -стенописите.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Стига бре, наистина ли го мислите. Много съвременно виждане. Едва ли преди хилядолетие + някой е мислил дали ще остискат -стенописите.
    Основния доход на църквата е от свещи тонове се правят само за Великден с восък от Китай но все пак е восък.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Не знам дали са били прости или не, но са разбирали природата и са живяли в хармония с нея много по-добре от нас.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •