Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4218

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    22.07.2015
    Пчеларски район
    Каварна
    слагаи с питите като затвориш за всеки маиката с клетка и пчелите .Аз така правя дори и когато имам без маика .Правиш място абе хора слагаш вътре и кот стане. стана три пъти не мога дапусна поста трия ли го.То главната мисъл фръкна

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikimarti8 Виж публикацията
    слагаи с питите като затвориш за всеки маиката с клетка и пчелите .Аз така правя дори и когато имам без маика .Правиш място абе хора слагаш вътре и кот стане. стана три пъти не мога дапусна поста трия ли го.То главната мисъл фръкна
    Разбрахте споко.Викаш и хлебарка да им предадеш и нея ще приемат сега....С миризмите направо ще ги довършат според мен.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от nikimarti8 Виж публикацията
    Технически, присъединяването го правя така. Клетки не ползвам ,приемащото семейство го позиционирам в ляво, до него, на празна рамка ,приковавам 1 мм. картон ,намазана леко с мед. Да допира плътно до стените, дъното и хранилката. Перфорирам го със зъмба 2 мм. на 10-ина места.Приеманото семейство зад картона. След 2-3 дни картона епрояден ,семействата са обединени, преподреждам гнездото и това е всичко. Правил съм го няколко пъти и винаги е сработвало.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Технически, присъединяването го правя така. Клетки не ползвам ,приемащото семейство го позиционирам в ляво, до него, на празна рамка ,приковавам 1 мм. картон ,намазана леко с мед. Да допира плътно до стените, дъното и хранилката. Перфорирам го със зъмба 2 мм. на 10-ина места.Приеманото семейство зад картона. След 2-3 дни картона епрояден ,семействата са обединени, преподреждам гнездото и това е всичко. Правил съм го няколко пъти и винаги е сработвало.

Меда от кое семейство го вземаш?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Меда от кое семейство го вземаш?
    От бурканя.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    От бурканя.

Кога имате това време и от буркани да мажете.Аз ги пущам свободни пчели.До сега не ми се е случвало да останат на вънка.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Кога имате това време и от буркани да мажете.Аз ги пущам свободни пчели.До сега не ми се е случвало да останат на вънка.
    Абе , то за какви други мазаници намираме време, че за това ли?? Пък то се случва, да не останат и вътре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Абе , то за какви други мазаници намираме време, че за това ли?? Пък то се случва, да не останат и вътре.

Странното е,че това което правиш точно сега може да доведе до кражба.Ама такава си е пчелата.Намерили празна ралупа всичкия мед ще отупа.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •