Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 542

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Е арно де, с тая консервативна конструкция де ще бачка като намалят майките снасянето а плодника се напълни с пчели всяка седмица прави сборна отводка с по-1пита запечатано пило от кошер и пчели по преценка ама трябва да са поне 5-6бр. за да направи хубави отводки, ще вади пити ще слага В.О. .ама те два са май та не знам.
    Май разделяне на две с летящите е за него работа е.
    Абе ,то варианти има. Може и2-плодник да сложи, ама ще е много сложно за него без чужда помощ и то на място.А пък и с тез кошери????!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Абе ,то варианти има. Може и2-плодник да сложи, ама ще е много сложно за него без чужда помощ и то на място.А пък и с тез кошери????!
    Това е най добрия вариант според мойте разбирания може с два магазина отгоре ама ще направят далаци от долу като пусне ВО плодникови не че това е проблем по скоро трябва да знае как да подреди гнездото.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Това е най добрия вариант според мойте разбирания може с два магазина отгоре ама ще направят далаци от долу като пусне ВО плодникови не че това е проблем по скоро трябва да знае как да подреди гнездото.
    Аз за 1-ви плодник ползвам два магазина и въпреки голямото подрамъчно разстояние, много рядко пускат далаци. А пуснат ли значи може и да съм позакъснял с разширяването.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Аз за 1-ви плодник ползвам два магазина и въпреки голямото подрамъчно разстояние, много рядко пускат далаци. А пуснат ли значи може и да съм позакъснял с разширяването.
    На кой плодник казваш първи ако е от долу на горе е така, аз говоря за втория в неговия случай кога магазините са отгоре що иначе няма как.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    На кой плодник казваш първи ако е от долу на горе е така, аз говоря за втория в неговия случай кога магазините са отгоре що иначе няма как.
    1-ви, при мене отдолу. 2-ри , при него отгоре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    1-ви, при мене отдолу. 2-ри , при него отгоре.
    И при мен така и при тази позиция 1вия отдолу с двата магазина е по нормална.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Inkedkosheri_LI.jpg
Прегледи:      77
Размер:	736.3 KB
ID:	10673 Това с червеното, би трябвало да са клинчета, които като ги извадиш, дъното ще падне в предния край надолу (по този начин увеличаваш размера на прелката за бурните паши) и след това го издърпваш напред и го почистваш. Това с зеленото, което сега е сложено за сянка, при старите кошери е подвижно на панти и с него се затваря горната прелка, която на всички стари кошери, които съм виждал е в ляво. Защо е там нямам представа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

От извесно време моите ги държа присвити на 6 рамки.3 цикъла преди да цъфне Акацията/а аз винаги знам кога ще цъфне/ги разширявам тотал,но тия захлаждания ми бъркат малко фокуса и се е налагало да одя с кюлотите.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •