Цитат Първоначално публикувано от Чучулига Виж публикацията
Ако имаш пистолет за горещ въздух, използвай него. Но при рапицата не е ефективен. За рапицата използвам назъбен нож, доволен съм. Дължината на ножа зависи от рамката, която използваш. Пробвал съм и валяк, и с нея става бързо.
Аз пък използвам бензинопила, а ако са много рамките ги минавам направо на абрихта...

Мартине, купи си един назъбен и един гладък нож. Ако намериш на несъществуващата вече фабрика Терна - В. Търново - най добре! Назъбения не се точи (остри), а гладкия трябва да е като бръснач! С ножа за разпечатване не се натиска (както се реже кашкавал или торта) а се търка, все едно суджук или пастърма режеш...
По този начин ще си подготвен за всяка ситуация, дори и за евентуален помощник при ваденето на меда.