Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Има,но тоя не изглежда никак умрял.Аз бих направил една серия майки от него.И не се майтапя бях сериозен.Аз бих го пресвил на 7 рамки.Извиниме ако съм те засегнал,но това съм аз и така си пиша.
    п.п.Бърза работа мой да се чете като ранна паша.

Друмев, повечето ми семейства са почти като този, е, ако не на 10 са на 7-8 междурамия, но в процентно съотношение силните като този са 80-85%. А кажи ми сега, от кой от всичките да използвам гена, че да правя майки? Аз предпочитам да правя майки от всяко семейство, защото предпочитам голямото генетично разнообразие. Защо го предпочитам, ами защото за двайсет години са ми се роили само четири кошера.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Друмев, повечето ми семейства са почти като този, е, ако не на 10 са на 7-8 междурамия, но в процентно съотношение силните като този са 80-85%. А кажи ми сега, от кой от всичките да използвам гена, че да правя майки? Аз предпочитам да правя майки от всяко семейство, защото предпочитам голямото генетично разнообразие. Защо го предпочитам, ами защото за двайсет години са ми се роили само четири кошера.

Аз не работя с такива силни семейства зимата,че много ядат,но ако искаш ще звънна на Муисей да ми припомни как се характеризираха тия работи и ще ти ги напиша.Това,че не се роят може и да не е от гена.Моите също не са се роили от 4 години....
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Аз не работя с такива силни семейства зимата,че много ядат,но ако искаш ще звънна на Муисей да ми припомни как се характеризираха тия работи и ще ти ги напиша.Това,че не се роят може и да не е от гена.Моите също не са се роили от 4 години....
    Кажи, да знаят всички, защо не се роят.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията

Заради възрастовия баланс в кошера...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Заради възрастовия баланс в кошера...
    Продължаваш с номерата! Сега да не впрягам и други особи, които само те, те разбират, че ще излезе пак нещо си ... Какво шикалкавиш, кажи, че тровенето ти е проблема - така знам от теб. Виж, престани да се правиш на ма`стор. Майстора се шегува, но и съветва, а ти...

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията

Ти пък... Ми де да знам. Явно противороевите мерки работят. Редовно рамки с основи за градеж и строителни през май и юни. Като продължавам с градежа даже и след слънчогледа, например последното лято след слънчогледа ми изградиха по цели две рамки масово, а някои и по четири. На повечето мрежести дъна и прашецоуловители, махане крилете на майките, където тръгнат маточници, изрязване на първите маточници и оставяне само на най-големите, махане на пило от силните и го давам на слабите, две поредни години продавах пило по около 4 рамки от силните. Но въпреки всички тези мерки, имам чувството, че когато тръгнат да залагат маточници, обикновено е за самосмята, е, от тях произвеждам новите майки. Плюс това, на два пъти ми умираха по 70% от семействата. По принцип майките ми се сменят всяка година на 75-85%, а тези стари майки с изрязани криле, които не ги сменят, ги оставям. Точно това семейство от снимката е с майка с изрязани криле още през май 2020 г., като от него съм извадил три магазина и отделно плодника след слънчогледа.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Ти пък... Ми де да знам. Явно противороевите мерки работят. Редовно рамки с основи за градеж и строителни през май и юни. Като продължавам с градежа даже и след слънчогледа, например последното лято след слънчогледа ми изградиха по цели две рамки масово, а някои и по четири. На повечето мрежести дъна и прашецоуловители, махане крилете на майките, където тръгнат маточници, изрязване на първите маточници и оставяне само на най-големите, махане на пило от силните и го давам на слабите, две поредни години продавах пило по около 4 рамки от силните. Но въпреки всички тези мерки, имам чувството, че когато тръгнат да залагат маточници, обикновено е за самосмята, е, от тях произвеждам новите майки. Плюс това, на два пъти ми умираха по 70% от семействата. По принцип майките ми се сменят всяка година на 75-85%, а тези стари майки с изрязани криле, които не ги сменят, ги оставям. Точно това семейство от снимката е с майка с изрязани криле още през май 2020 г., като от него съм извадил три магазина и отделно плодника след слънчогледа.
    Благодаря за отговора, но цитата ти не беше правилен!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Много работа си е това за да не ти се роят.Това с рязането на крилете него разбирам и още продължавам да питам за него.
    Странното е,че и аз бях на тая смъртно няколко години,а сега съм само с 4 семейства смъртност/то па ако това е семейство/.
    Септември много рой излезе по нашия край и малко колеги се усетиха.Аз даже мислех,че отново ще имам 70-80%.Хубавото,че не познавам за сега,но има месец време....

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •