Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 510

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Разбира се с мед е по-малко ама там зимата нямат пило докато тия наще са се разпищоли ли дече е Петровден.

Ей заради това няма как да се сравнява пчеларстването в Русия и в нашата мила татковина.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от viktor tit Виж публикацията
    Разбира се с мед е по-малко ама там зимата нямат пило докато тия наще са се разпищоли ли дече е Петровден.

Ей заради това няма как да се сравнява пчеларстването в Русия и в нашата мила татковина.
    Много са относителни нещата. Сега гледах в Якутия го даваха къде -55* . Та се зачудих ако не са в зимовник пчелите, а навън, при тези температури колко ли храна изразходват на час

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    И тази година акацията ще е мираж, вчера реших да проверя как е ситуацията след 3-4 дни цъфтеж, някъде по 10-тина кг. на други по магазин и отгоре, но според синоптичната прогноза мача свърши. Та както всяка година от 2015г. насам ще си го хапнат с най- голям кеф, а аз ще им завиждам.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Студения март е отслабил доста семействата при мен.Отворих поне 20 семейства днес и не видях в нито едно запечатано пило, а най-старото беше на фаза ларва.Това , което ми направи впечатление е, че семействата не само, че не са по-силни, но ми се сториха по-слаби. Най-лошото е, че в момента няма нищо цъфнало за прашец, джанката има поне 4-5 дни докато цъфне. Имаше вял летеж и доста рядко влизаше някоя пчела с прашец, но едвам се забелязваше прашеца, толкова беше малко. Като цяло не съм оптимист за акацията, доста зимна пчела е измряла и не мисля, че ще успеят да се развият за толкова малко време.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Студения март е отслабил доста семействата при мен.Отворих поне 20 семейства днес и не видях в нито едно запечатано пило, а най-старото беше на фаза ларва.Това , което ми направи впечатление е, че семействата не само, че не са по-силни, но ми се сториха по-слаби. Най-лошото е, че в момента няма нищо цъфнало за прашец, джанката има поне 4-5 дни докато цъфне. Имаше вял летеж и доста рядко влизаше някоя пчела с прашец, но едвам се забелязваше прашеца, толкова беше малко. Като цяло не съм оптимист за акацията, доста зимна пчела е измряла и не мисля, че ще успеят да се развият за толкова малко време.
    Мисля, че и акацията ще закъснее, поне с 10-15 дни...

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Мисля, че и акацията ще закъснее, поне с 10-15 дни...

Чул те господ

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Чул те господ
    Ами, ръководя се от цъфтежа на джанката. При мен, тя обикновено цъфти 10-15 Март. Тая година- 25-30 Март. Нормално, между цъфтежа на различните видове, периода е един и същ всяка година, та затова мисля така.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес сигурно за 10ти път чувам това, при мен семействата също се сринаха този месец. Ако няма пило ще бъде 2 в 1 за да могат да стартират. Дори в нашия край се говори за сериозни загуби последните 10 дена.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Днес сигурно за 10ти път чувам това, при мен семействата също се сринаха този месец. Ако няма пило ще бъде 2 в 1 за да могат да стартират. Дори в нашия край се говори за сериозни загуби последните 10 дена.
    Днес ги погледнах, имам по 3 рамки запечатано пило, има ларви и яйца. Всичко е както трябва, малко са по слаби, но ще се оправят.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Днес ги погледнах, имам по 3 рамки запечатано пило, има ларви и яйца. Всичко е както трябва, малко са по слаби, но ще се оправят.
    Спрямо сегашната ситуация, след дългото застудяване, 3 р. запечатано пило въобще не говорят за слаби семейства.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •