Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    ... Да знаеш, обаче че качването на няколко кошера по стълбите до третия етаж, не е много приятно.
    А свалянето как е?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    А свалянето как е?
    Не ми се мисли, добре че е брат ми да удари едно рамо

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Здравейте. Преди няколко дни разбрха, че отводката ми няма майка и сложих пита с пило. След 6 дни на нея имаше 10+ маточника. Разруших запечатаните, като оставих 7-8, които се подхранваха. След 4 дни ги отворих пак. Има 3 доста дълги и тънки на върха маточника, като другите са около 1см-1.5... Като има места с по 2-3 маточника слепени един до друг. Да предприема ли някакви мерки или да ги оставя? Като цяло има ли начин да се познае ларва хранена за работничка, а после за майка, понеже се съмнявам тези маточници да са с годни майки всичките.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от qnkov90 Виж публикацията
    Здравейте. Преди няколко дни разбрха, че отводката ми няма майка и сложих пита с пило. След 6 дни на нея имаше 10+ маточника. Разруших запечатаните, като оставих 7-8, които се подхранваха. След 4 дни ги отворих пак. Има 3 доста дълги и тънки на върха маточника, като другите са около 1см-1.5... Като има места с по 2-3 маточника слепени един до друг. Да предприема ли някакви мерки или да ги оставя?

Приличат ли на петелски пишки?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Ами, трябваше да ги снимам, но забравих. ... Тръгват добре, после са заострени. Някак си са дълги и сега не знам, кой маточник е от ларва-работника към майка и кой е хранен за майка отначало. Не знам дали има познаване.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ами, трябваше да ги снимам, но забравих. ... Тръгват добре, после са заострени. Някак си са дълги и сега не знам, кой маточник е от ларва-работника към майка и кой е хранен за майка отначало. Не знам дали има познаване.

Има и с апендикс.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Здравейте. Преди няколко дни разбрха, че отводката ми няма майка и сложих пита с пило. След 6 дни на нея имаше 10+ маточника. Разруших запечатаните, като оставих 7-8, които се подхранваха. След 4 дни ги отворих пак. Има 3 доста дълги и тънки на върха маточника, като другите са около 1см-1.5... Като има места с по 2-3 маточника слепени един до друг. Да предприема ли някакви мерки или да ги оставя? Като цяло има ли начин да се познае ларва хранена за работничка, а после за майка, понеже се съмнявам тези маточници да са с годни майки всичките.
    Остави го на мира, пчелите ще си изберат майка. След толкова ровене може и да си съсипал матониците. Може да е паднала ларвата за това са ги удължили. След като си разрушил запечатаните, повече не трябва да ги ровиш.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •