Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 542

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    03.02.2019
    Пчеларски район
    с. Варвара, обл. Пазарджик
    И да е студено времето не пречи да отвориш за секунди, колкото да видиш дали кълбото е стигнало до горе, ако не няма смисъл да им даваш. Също имай предвид, че при топло време (както беше до скоро), при достатъчно запаси, дори и в страни, кълбото или се премества към меда или си прехвърлят там където им трябва. Лично мое виждане е, че даването на захарна питка, трябва да е само в краен случай, за спасяване от гладна смърт.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.08.2018
    Цитат Първоначално публикувано от Filyov Виж публикацията
    И да е студено времето не пречи да отвориш за секунди, колкото да видиш дали кълбото е стигнало до горе, ако не няма смисъл да им даваш. Също имай предвид, че при топло време (както беше до скоро), при достатъчно запаси, дори и в страни, кълбото или се премества към меда или си прехвърлят там където им трябва. Лично мое виждане е, че даването на захарна питка, трябва да е само в краен случай, за спасяване от гладна смърт.
    А какво ще им попречи една питка, дори да нямат нужда от нея?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пчелите не ядът питката.Най-напред разреждат до мин. 70% за да могат да я смукнат и пренесат на място удобно за тях-предимно около пилото.Но,питките през януари и март се депонират на различни места.Януарската се депонира в центъра,което гарантира,че до март ще бъде изконсумирана,а мартенската,ще бъде депонирана по-към периферията.Освен това,през март,а на някои места и февруари,започва външен приток,което отрежда второ място за питката,което пък увеличава вероятността питката да бъде прехвърлена в магазин........

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    ... ,което пък увеличава вероятността питката да бъде прехвърлена в магазин........
    Не знам как става в ниското, но при мене края на март питките са употребени.Магазините слагам към края на май.Нещо не мога да свържа питка с магазин.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Не знам как става в ниското, но при мене края на март питките са употребени.Магазините слагам към края на май.Нещо не мога да свържа питка с магазин.
    Ми,тогава за теб ще важи,ако слагаш питката през април.
    Иначе при мен,в началото на март,даже и опаковките са си изхвърлили.
    Демек,разбирай-колкото по близо до нов нектар,толкова по вероятно е питката(поне половината) да се намери в магазина..

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ми,тогава за теб ще важи,ако слагаш питката през април.
    Иначе при мен,в началото на март,даже и опаковките са си изхвърлили.
    Демек,разбирай-колкото по близо до нов нектар,толкова по вероятно е питката(поне половината) да се намери в магазина..
    Ачка, това само за питките ли важи или и за другата суха храна?

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Как нежничко подръпваш дявола за опашката.Питай направо! Заредената целогодишно със суха захар милерова хранилка вдига ли добивите на "мед" , дори когато няма паша?
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Ми всичко е според нуждите на семейството,сезона и наличието на истинска храна в кошера.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •