Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Днес направих преглед на 10-12 семейства, тъй като времето беше около 12-13 градуса и печеше. Прегледа се състоеше в отваряне на кошера, установяване силата на семейството според кълбото,местонахождение на кълбото и наличие на медови запаси. Семействата , които прегледах са с понамалели кълба в сравнение с времето , когато ги накапах. Като цяло запасите бяха почти непипнати , а се бях уплашил, че ще купувам питки. Установих едно умряло семейство, което си беше слабо и го очаквах и едно без майка. Другите като цяло бяха добре. Отварях само слабите и средните, силните им знам дереджето и изобщо не мисля да ги пипам до Зарезан.
    Пожелавам на всички колеги успешно презимуване на семействата!

Хиче,разбутва ли гнезда или само прегледа отгоре кълбетата?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Хиче,разбутва ли гнезда или само прегледа отгоре кълбетата?

Само на един , който видях, че са пръснати и установих, че е без майка. Иначе не съм ровил в плодника на другите, просто прегледах за запаси и гледах да няма някой ударил дъното на кошера . Видях няколко потни хранилки, по което съдя , че точно тези са почнали с пилото. Можеше да ги ровна, защото времето позволяваше, но не видях смисъл като видях каквото ме интересуваше. Следващ преглед по Зарезан!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Само на един , който видях, че са пръснати и установих, че е без майка. Иначе не съм ровил в плодника на другите, просто прегледах за запаси и гледах да няма някой ударил дъното на кошера . Видях няколко потни хранилки, по което съдя , че точно тези са почнали с пилото. Можеше да ги ровна, защото времето позволяваше, но не видях смисъл като видях каквото ме интересуваше. Следващ преглед по Зарезан!

Трябвало е да ровнеш да видиш колко ти е грешна преценката за сила на семействата.Бачкат децата и се подготвят....При нас няма още яйца,но има потни хранилки.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    Това , което го ровнах беше на 4-5 рамки с пчели . Другите , които прегледах кълбата бяха средно на 4-5-6 рамки, имаше 1-2 слаби с 3 междурамия пчели. Но това бяха семействата, в които се съмнявах. Отворих и един от първенците, но като видях че е пълен с пчели , прецених, че няма какво да му помогна, най=много да му смачкам майката без да искам.
    Иначе какво имаш предвид, че не съм преценил добре?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това , което го ровнах беше на 4-5 рамки с пчели . Другите , които прегледах кълбата бяха средно на 4-5-6 рамки, имаше 1-2 слаби с 3 междурамия пчели. Но това бяха семействата, в които се съмнявах. Отворих и един от първенците, но като видях че е пълен с пчели , прецених, че няма какво да му помогна, най=много да му смачкам майката без да искам.

Пчелите са по ниско и прехвърлят....Възможно е да има и яйца,но не съм сигорен макар,че ги увидил на 3 ката ниско.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Лекциите са по друга тарифа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Спамиш колега по темата.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Спамиш колега по темата.
    Ти, убуу пра'иш забележки, ама и оная вечер ти думах, че храна се слага по ладното. От последното си прай ясапа 'що!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имам едно рояче слабичко в София прави същата работа.В началото мислех,че е болно,но расте.За мен крадът някъде.Хиче нема ли снимка да видим по отблизо.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    Имам едно рояче слабичко в София прави същата работа.В началото мислех,че е болно,но расте.За мен крадът някъде.Хиче нема ли снимка да видим по отблизо.

Пратих ти я на вайбър, дай я от близко и ще видиш!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •