Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 163

Тема: Троптина

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    За рандемана съм срещал цифрата 14%. Но това е технически восък, които се извлича с екстракция с бензин
    Бях чувал думата тафтология, но не знаех какво значи.
    Благодаря!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Бях чувал думата тафтология, но не знаех какво значи.
    Благодаря!
    Мисля че продължаваш да не знаеш...
    Екстракция се нарича процеса на извличане на един или няколко компонента от смес в твърдо или течно състояние чрез обработка с разтворител (екстрагент)
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Та восъка се извлича с извличане, викаш ("извлича с екстракция") ?
    Веуик си!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Та восъка се извлича с извличане, викаш ("извлича с екстракция") ?
    Веуик си!
    Преди да продължиш с глупостите, опитай се да вникнеш в същността на нещата и съпътстващата ги терминология.
    "Извличането" е поредица от технологични процеси, с които от някякъв изходен продукт се добива друг чрез тяхното разделяне. Това става чрез някакъв технологичен метод или последователност от такива методи. "Екстракцията" е именно такъв метод.
    Пример: Добив на метал от съответната руда - извличаме ценния за нас метал, съдържащ се в рудата, която е изходна суровина. Използваме технологичния метод "топене".
    Едното е процес, а другото - метод за неговата реализация.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Преди да продължиш с глупостите, опитай се да вникнеш в същността на нещата и съпътстващата ги терминология.
    "Извличането" е поредица от технологични процеси, с които от някякъв изходен продукт се добива друг чрез тяхното разделяне. Това става чрез някакъв технологичен метод или последователност от такива методи. "Екстракцията" е именно такъв метод.
    Пример: Добив на метал от съответната руда - извличаме ценния за нас метал, съдържащ се в рудата, която е изходна суровина. Използваме технологичния метод "топене".
    Едното е процес, а другото - метод за неговата реализация.
    Сега, значи извличането не е процес, то е се едно да гледаш и да си свиркаш, а екстракцията пак е извличане, само че е процес!?
    Сега се чудя, дали не си козата?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Сега, извличането не е процес, то е се едно да гледаш и да си свиркаш, а екстракцията пак е извличане, само че е процес!?
    Сега се чудя, дали не си козата?
    Всяко нещо е процес, а не еднократен акт.
    Но щом така мислиш, продължавай в същия дух! Очевидно "дупката" в познанията ти е твърде дълбока, за да бъде запълнена лесно.
    Помисли извличането на всички продукти от една рамка с мед какво е.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    ...Помисли извличането на всички продукти от една рамка с мед какво е.
    От мен запомни едно: И шикалкавенето е процес!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    https://youtu.be/fpp3Oixa6jw
    https://youtu.be/2dkb2WGL17o
    Това е моята за 25лв.И чесно да ви кажа без преса си оства восък и то доста.Тоя модел който виждам е като на мой приятел и остава само пепел.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Наблюдател
    Регистриран
    12.03.2019
    Пчеларски район
    Др. Поляна
    Някой може ли да даде норма за торене с троптина - директно ли ползваме мерките за оборския тор? Защото птичия напр. е 10 пъти по- силен.
    А това е моята топилка - 0лв за хладилник от боклука и 0 лв за стъкло от там. Имах една медна ламарина, единствено съм купил черна боя (не помня колко струваше).
    https://www.youtube.com/watch?v=UqS3W1A1soo

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от vpdyankov Виж публикацията
    Някой може ли да даде норма за торене с троптина - директно ли ползваме мерките за оборския тор? Защото птичия напр. е 10 пъти по- силен.
    А това е моята топилка - 0лв за хладилник от боклука и 0 лв за стъкло от там. Имах една медна ламарина, единствено съм купил черна боя (не помня колко струваше).
    https://www.youtube.com/watch?v=UqS3W1A1soo
    Щом върши работа, със здраве... Аз гледа друг клип със слънчева восъкотопилка от хладилник. Със стъклопакет и добре уплътнен. Вътрешната пластмасова обшивка на хладилника не издържа и се разтече. Просто вдигна много висока температура и варианта отиде в графа "не става".

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •