Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 163

Тема: Троптина

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Лично на мен, да си призная честно, троптината ми е през .... по ми е интересно как да си купя восък от далаци без да ме преметнат, щото само по цвета няма как да съм сигурен, като знаем колко е лесно да се манипулира цвета на восъка...
    Купуваш си прясно изградени далаци и си в джаза.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Купуваш си прясно изградени далаци и си в джаза.
    Всичко се претопява май, пет кила восък на далаци сигурно заема обем като на трикрилен гардероб
    Ти продаваш ли? Знам че няма да ме преметнеш и бих си купил от теб

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Всичко се претопява май, пет кила восък на далаци сигурно заема обем като на трикрилен гардероб
    Ти продаваш ли? Знам че няма да ме преметнеш и бих си купил от теб
    Вярно е, че се претопяват, че заемат място, но някой може и да има. При явен интерес би могъл да си дадеш заявката и колегите ще ти се отзоват на искането, предполагам. Аз, сега нямам по същите причини които казах, но бих помогнал малко кат започне годината. Само, че тази година като всеки тук се чудя какво ще остане в сандъците.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    п.п. И в двата пуснати линка на "яндекс" има много информация.Само желание за четене да има.
    Гледам, че сте "освинили" (оспамили) темата вече, но ще драсна и аз нещо! (ще ме прощава колегата agro)

След като използвах двата линка в "яндекс", компютъра ми се "зарази" от някаква "яндексомия"! Вече при всяко включване на компа автоматично ми стартира браузера и се отваря началната страница на "яндекс". Ако някой колега знае как да премахна това "заболяване", моля да помага, защото моите познания са на нивото на човека от аватара ми.
    Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Лично на мен, да си призная честно, троптината ми е през .... по ми е интересно как да си купя восък от далаци без да ме преметнат, щото само по цвета няма как да съм сигурен, като знаем колко е лесно да се манипулира цвета на восъка...
    При мен може да се намери малко такъв восък. А за какви цели го търсиш. ако не е тайна?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Руските линкове не струват. Тези за хитозана може би да, тях не ги четох, но останалите просто са преписвали един от друг, при това доста нескопосно, получил се е ефекта "развален телефон". Никъде не се говори конкретно за химията на троптината, както и няма посочени източници. Прилича ми малко на желязото в спанака.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Руските линкове не струват. Тези за хитозана може би да, тях не ги четох, но останалите просто са преписвали един от друг, при това доста нескопосно, получил се е ефекта "развален телефон". Никъде не се говори конкретно за химията на троптината, както и няма посочени източници. Прилича ми малко на желязото в спанака.
    Общо взето и с много друга информация в Нета е така - пада великото преписване от популярни в други популярни статии. Който иска информация "на ниво" копае дълбоко - в дисертациите и публикациите в сериозните научни списания, където се рецензират преди да се публикуват. Попрочети и за хитозана - няма да сбъркаш!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ...- в дисертациите и публикациите в сериозните научни списания...
    Тая работа няма как да стане - трябва първо да се пенсионирам, иначе откъде толкова време за ровене из архивите. Ама моят замисъл сам себе си да пенсионирам по-навреме май ще пропадне по икономически причини. Като гледам възрастта за пенсиониране /65 г/ и средната продължителност на живота при мъжете у нас /71,4 г за 2019 г /, за средно оставащите 6,4 години пенсионерстване кое по-напред? Затова си питам, може пък някой да е попадал на нужната информация.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тая работа няма как да стане - трябва първо да се пенсионирам, иначе откъде толкова време за ровене из архивите. Ама моят замисъл сам себе си да пенсионирам по-навреме май ще пропадне по икономически причини. Като гледам възрастта за пенсиониране /65 г/ и средната продължителност на живота при мъжете у нас /71,4 г за 2019 г /, за средно оставащите 6,4 години пенсионерстване кое по-напред? Затова си питам, може пък някой да е попадал на нужната информация.
    От далеч се подготвяш! Ама като те знам какъв си - няма да те свърти да пенсионерстваш!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    И аз чакам пенсионирането с подобни очаквания да свърша неща, за които сега няма време. А като знам, колко много пари съм привел на НОИ за социални осигуровки, това ме мобилизира да живея здравословно, за да живея по-продължително и да успея да си ги взема под формата на пенсия. Надявам се, че ще успея.

Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •