Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 163

Тема: Троптина

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Понеже не можах да си намеря къде из форума си зададох въпроса, ще го задам пак с нова тема. Знае ли някой къде да прочета какво представлява като химичен състав троптината след извличане на восъка? Вероятно има подробни изследвания по въпроса, но не знам къде да ги търся.
    https://mirpchely.ru/produkty-pchelo...primenenie#i-8
    Все е нещо като информация.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Това ми е известно, както и какво се прави троптината също. Но, Агро говори за нещо друго, което е новост за мен.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Това ми е известно, както и какво се прави троптината също. Но, Агро говори за нещо друго, което е новост за мен.
    Би ли дал малко повече детайли какво точно се прави с троптината и какво СЕГА се извлича от нея?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Явно се търси само хитина. Оказва положително въздействие на храносмилателната система и както винаги на холестерола. Цените на добавките в които има хитин са доста високи. В питите има големи количества и е логично да се търси.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Явно се търси само хитина. Оказва положително въздействие на храносмилателната система и както винаги на холестерола. Цените на добавките в които има хитин са доста високи. В питите има големи количества и е логично да се търси.
    Дали? Ако ми трябва хитин ще отлеждам хлебарки - непретенциозни, ядат всичко и бързо се размножава тая гад! А за хитина да не говорим - толкова са здрави, че не можеш да я размажеш!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Дали? Ако ми трябва хитин ще отлеждам хлебарки - непретенциозни, ядат всичко и бързо се размножава тая гад! А за хитина да не говорим - толкова са здрави, че не можеш да я размажеш!
    Тя, затова повечето храна е лайна. Извинявам се за израза. Вярно, че дадено вещество може да го има къде ли не, но все пак когато прочетеш, че е извлечено от пчели ще ти е едно, а когато е извлечено от хлебарки ще ти е друго. Дори в единия случай може и да ти подейства благоприятно на организма, а в другия не и защо?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тя, затова повечето храна е лайна. Извинявам се за израза. Вярно, че дадено вещество може да го има къде ли не, но все пак когато прочетеш, че е извлечено от пчели ще ти е едно, а когато е извлечено от хлебарки ще ти е друго. Дори в единия случай може и да ти подейства благоприятно на организма, а в другия не и защо?
    Зависи за кого! Как ти изглежда поръчка към сервитьора: за основно искам порция прилепи на скара с картофено пюре, а за мезе - пържени скакалци? В случая става дума за лекарство и далеч не е важно от какво е добит изходния продукт. Свинята е едно от най-мръсните животни, но не се отказваме от свинска пържола нали?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Явно се търси само хитина...В питите има големи количества...
    Това за питите предположение ли е или доказан факт? Те такъв анализ търся, какво що има там. Мисленето ще е после.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Това за питите предположение ли е или доказан факт? Те такъв анализ търся, какво що има там. Мисленето ще е после.
    Е, аз не съм правил доказателства, но ако се поразрови човек ще намери някакви. Насекомите, ракообразните...са изградени от хитиново тяло. Ларвите им в определени моменти от развитието им преминават през различни стадии, които също са с някакви поддържащи скелетни структури, а именно тези структури са от хитин. При пчелите какво би било ризичката на ларвата? Като се премахне восъка от питите какво остава в питата?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    ...Като се премахне восъка от питите какво остава в питата?
    И аз това се питам - хитин ли е, белтък ли е, та запазва структурната форма по-здраво от восъка? И защо смърди на разлагаща се мърша при накисване? Хитина е устойчив във вода и химически доста инертен.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •