Е,не баш тъй по вкусови качества. То и циганката е паламуд, ама е циганка–друг вкус,по–лека и не тежи на стомаха като паламуда.Бат Тянко има решаващото мнение по въпроса. Несебърлии/Стария град/ казваха така–Един паламуд може да отвори стара рана от 10 години. Сигурно е проверено от тях ,щом го имат като поговорка и ми го казаха като ме видяха как набивам парчетата осолен паламуд преди повече от 35 години.Накара ме да си спомня толкова хубави неща от това прекрасно място. Но толкова,няма време.
Последно/миналия октомври–ноември/ разликата беше паламуд –7лв там,10–12 лв тук, калкан–10–12лв там, тук не знам как е бил.Циганката още по евтина, За всичко като цена зависи от пазарлъка с комшията–ако не провиш пазарлък ,го приема като обида.Колкото повече се пазарите,толкова повече повишава тон и си прави реклама.Тази година още не съм ходил от април или май защото се бях запасил с лекарства за доста време заради короната. Сега е момета да ги навестя/при този срив на лирата/,но още е много топло,а за мен е вредно.

Цитат