Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 344

Тема: DE MINIMIS 2020

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Faytona Виж публикацията
    голяма работа си признавам но темата не беше ли за Де Минимис, че отиде така в гъбите за другите неща, за които и аз не съм съгласен???
    Не, не съм голяма работа, не ме занасяй. Темата е ясна, ти повдигна въпроса за данъците. Ти, като имаш няколко стотин семейства, сам ли ги обслужваш или наемаш работна ръка?

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не, не съм голяма работа, не ме занасяй. Темата е ясна, ти повдигна въпроса за данъците. Ти, като имаш няколко стотин семейства, сам ли ги обслужваш или наемаш работна ръка?
    придържай се към темата, остави клюкарските въпроси на дребно които те вълнуват на страна
    А кажи защо хоби пчеларите мрънкат да вземат колкото професионалните пчелари "помощи", на какво основание, за любовта разбрахме, дай по съществен довод???

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    придържай се към темата, остави клюкарските въпроси на дребно които те вълнуват на страна
    А кажи защо хоби пчеларите мрънкат да вземат колкото професионалните пчелари "помощи", на какво основание, за любовта разбрахме, дай по съществен довод???
    Не става така - искаш да ти отговарям на въпросите, а ти на моите - не. Къде има определение за професионален пчелар, че ми е интересно да разбера какво значи термина.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Не става така - искаш да ти отговарям на въпросите, а ти на моите - не. Къде има определение за професионален пчелар, че ми е интересно да разбера какво значи термина.
    То това е един от проблемите. Че не се прави разлика между хоби и професионален. А според мен трябва. Щото иначе едните плащаме нахалост. Вие си решете кои....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    хоби е този който може с приятели да седне и изяде цялата си продукция от 10 тенекии мед. А другия за който търсиш определение, ДФЗ ти го дава с Де Минимиса, докато ти профилактично си мрънкаш

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    хоби е този който може с приятели да седне и изяде цялата си продукция от 10 тенекии мед. А другия за който търсиш определение, ДФЗ ти го дава с Де Минимиса, докато ти профилактично си мрънкаш
    Да, така си и мислех, определенията на тия термини съществуват в твоето съзнание. И аз, понеже съм си тъпичък, пак ще питам - Защо ти са въпросните жълти стотинки и какво успяха те да ти помогнат? До колкото разбрах си против програмите или поне така намекна, но държиш на Де Минимиса.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Тоя деминимис колеги за какво точно ви служи? По спомени беше нещо около 5-6лв. на семейство. Аз за друго освен като подигравка, няма как да го приема. И хоби да си и профи да си, пък ако ще и извънземен да си - все тая. Ебаси гаврата

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Тоя деминимис колеги за какво точно ви служи? По спомени беше нещо около 5-6лв. на семейство. Аз за друго освен като подигравка, няма как да го приема. И хоби да си и профи да си, пък ако ще и извънземен да си - все тая. Ебаси гаврата
    Хем са малко, хем са си доста. Какво имам предвид? Това са си 6 кила захар, 3 литра инверт, 2,5 кила питка. Точно колкото му е необходимо на едно семейство за зимата. Защо държавата да не ги купи, а част от заплатата вместо за тях да идат за някоя чужда булка, за грима примерно?

Забранен
    Регистриран
    30.06.2017
    като не те удовлетворяват тия 7 лв. недей ги взема, никой не те кара на сила!!! Не сме водеща мощна икономика да искаш 100 лв да ти хвърлят от хиликоптера и ти само да си харчиш докато си практикуваш хобито, и пак не е сигурно, даже гарантирам с нашият български манталитет че пак ще хленчим

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Като например,да си платя данъка на меда и осигуровките,доволен ?
    Подигравка е,но си покрива една част от задълженията към държавата.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •