Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 182

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    ... Така че, всеки който иска чиста стока, да иска и анализ от производителя.
    И "като си купиш бисквитки "Катеричка" ..."...Няма човек, който да не е лъган през живота си от некоректен търговец, затова всеки предпочита (ако има възможност) да си купува от някой, на когото има доверие. Каква е гаранцията, че някой, който е решил да мами, не предлага различен мед от този, за който е правен анализа? От друга страна, въпреки коректността си, всеки е хубаво да си изследва меда, защото може да има проблем и по независещи от него причини (Спомням си, че тук колега беше писал за антибиотици в меда, които се оказало, че са заради давани лекарства на рибата в близък язовир!)
    Но защо разходите по тези изследвания не се поемат от държавата? Нещо повече, защо не станат задължителни за всички и резултатите да се изнасят в онлайн публичен регистър на всички пчелари? Така, при едни пълни анализи всички ще имат полза: купувача ще намери най-близо до дома си, точно меда който търси, държавата ще знае нивото на замърсяване във всяка точка на страната, на учените също ще им е от полза...И при едни коректни данни и реални, сурови наказания за манипулиращите резултатите, на българския мед ще започне да се гледа по-сериозно и тук и в чужбина...Нооо, както казваше покойния Петко Бочаров - Да, ама не!...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Имам познати които почти не пръскат с отрови но има особености дето не всеки има възможност да приложи
    Градината им е в полето няколко декара имат и с.с.животни торта не им е проблем вода също имат.
    Садят доматите много нарядко нещо от сорта на метър междуредие и не знам си колко от стрък до стрък ( садят по два) ама бая шахматно.Сеят за тях биволско сърце и розови а за продажба разни професионални сортове де де една семка е не знам си колко стотинки.Интересно е , че винаги ги садят север - юг.Между доматите садят и други щуротии.Мучилират.Има и бетонни колци с опъната тел за вибрации за опрашване.И разни други дребни детаили единия е , че са 4 човека и никой не ходи на работа с това се занимават имат и бая животни де 10 крави и др..
    Мисълта ми е, че работата не е като говоренето на приказки много неща са лесни но на практика не е баш така.Мое си мнение!

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Имам познати които почти не пръскат с отрови но има особености дето не всеки има възможност да приложи
    Градината им е в полето няколко декара имат и с.с.животни торта не им е проблем вода също имат.

Мисълта ми е, че работата не е като говоренето на приказки много неща са лесни но на практика не е баш така.Мое си мнение!
    Нищо добро е.Има години, с влажни и хладни пролетти,когато никакви ,,хватки",не минават.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.07.2016
    Пчеларски район
    Западен Вр.Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    ...И "като си купиш бисквитки "Катеричка"
    Харесаха ми въпросите, които поставяш в поста си! Ще ги отделя за да се виждат по-ясно:

1. Но защо разходите по тези изследвания не се поемат от държавата?
    2. Защо не станат задължителни за всички (пчелари)?
    3. Защо резултатите не се изнасят в онлайн публичен регистър на всички пчелари?
    4. Защо държавата не знае нивото на замърсяване във всяка точка на страната?...

Сега като ги чета и препрочитам, се пресетих за един виц, в който може би се съдържа отговора на тези въпроси:

" На проведено широко скроено социо-изследване се установило, че въпросите "Какво да ям?, Къде да седна? и Какво да правя?" - учудващо се удовлетворяват от един и същи отговор сред множеството интервюирани ...."

Да, колега! На "Държавата"(разбирай управниците) и е през к**а не само за пчеларите!

П.П. И за да е по темата: Ами такова е времето у нас през 2020г.!
    Реших да живея вечно. Засега всичко върви добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •