Първоначално публикувано от
todor.mitkov
Според мен няма смисъл да се облизваме за цитираните цени в евро, защото вероятно включват верига от няколко човека, които и те трябва да прихващат по нещичко.
Примерно аз сравнявам часовника с Mediteranea melis, които ми казват, че Bulgarian Wildflower 20 Tons 2.90 €/Kg; EU/Non EU Acacia 6 Tons 3.25 €/Kg 2.99 €/Kg; European Sunflower 60 Tons 2.15 €/Kg 1.95 €/Kg; UE/No UE Polyflora 60 Tons 1.95 €/Kg 1.85 €/Kg или UE/No UE Polyflora High F/G 20 Tons 2.10 €/Kg 2.05 €/Kg. Това е към май месец.
Е сега бях в Кауфланд и видях меда, който са пуснали с марката "Брей". Бурканчето свети, цената грамотна и като я поразделиш на 1,2 и после примерно на 1,3 и ето ти мед на 3++ лв/кг. Сега, как излиза сметката на търговеца е друга тема.
За мен нещата са прости и съм приел, че даваш ли на едро цената е ниска и изкупвача те натиска. На дребно е по-висока ама пък иска други работи. Няма угодия ми да видим сега като няма и мед до къде ще я докараме.
Моят съвет за тази година е да опитате да продавате на дребно. Дори и тези с многото тенекии може да останат изненадани как върви, особено ако вирОса удари пак. Само правим уговорката, че е добре в тенекиите да има пчелен мед събиран от цветчета, а не наливан от някъде.