Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 95

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    Някой пробвал ли е това. https://www.alo.bg/6054510#highlight...р+за+мед

Работи но е необходимо разбъркване на меда!

Потребител
    Регистриран
    31.05.2020
    Пчеларски район
    град София
    Цитат Първоначално публикувано от Димо Караангелов Виж публикацията
    Работи но е необходимо разбъркване на меда!
    Дори с тази техника: трябва да се разбърка, ако е букет, слънчоглед, рапица и т.н..
    За трайна декристализация на меда, трябва да бъде пастьоризиран, ако се направи пастьоризацията: медът губи свойствата си, вкуса, мириса.. все едно човек яде захарен сироп.
    В момента само големите прекупвачи си позволяват да го пастьоризират.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Днес говорих с колега пчелар. Стана дума, че той си втечнява меда в тенекията за един час. Естествено, силно се заинтересувах каква технология прилага, а се оказа, че човекът буквално сварява тенекията на водна баня с бързовара в казан с вода. Става идеално, казва, после дълго стои течен, цяло село така го правим. Нищо му нямало на сварения мед. Нищо не казах.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Днес говорих с колега пчелар. Стана дума, че той си втечнява меда в тенекията за един час. Естествено, силно се заинтересувах каква технология прилага, а се оказа, че човекът буквално сварява тенекията на водна баня с бързовара в казан с вода. Става идеално, казва, после дълго стои течен, цяло село така го правим. Нищо му нямало на сварения мед. Нищо не казах.
    Туй село да не се казва Сваримедово?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Това си мисля, че не трябваше да се споделя тук! Да, има практики, които не са читави, но споделянето им в пчеларски форум, води до съмнение във всеки купен буркан мед от клиент.
    Агро, добре би било да си пресяваш изложението, защото, до колкото знам, ти разчиташ на дребните продажби.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Това си мисля, че не трябваше да се споделя тук! Да, има практики, които не са читави, но споделянето им в пчеларски форум, води до съмнение във всеки купен буркан мед от клиент.
    Агро, добре би било да си пресяваш изложението, защото, до колкото знам, ти разчиташ на дребните продажби.
    Да се надяваме, че постове като този (за кофти пчеларски практики) ще бъдат прочетени от по-малко клиенти, които грешно ще го изтълкуват и от много повече все още неориентирани в нещата колеги, на които ще им помогне да не преминават от "тъмната страна"...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    По повод влиянието върху клиентите от подобни писания - продавам си меда само и единствено на буркан. Най-важното в тази продажба е личното доверие. Не продавам на непознати, евентуално някой след мен ако доразпродава. И като ме познават, знаят, че няма шанс да ги "изпързалям" с кофти стока, освен неволно, ама и аз си отварям очите и внимавам да не се изложа. Няма вероятност прочелите горния ми пост да се разколебаят, дори напротив - още повече ще искат само от мен да купуват. Предполагам и при вас положението е същото, така че споко. Такъв вид бизнес на база доверие е дребна история, никога не може да бъде мащабиран и да стане едър. Дори да отворите магазин за пчелни продукти - пак ще купуват само клиенти, които ви вярват.
    Вчера комшията носи кило акациев мед от пазара - на 6 лв го взел и доволен. На следващия пазар го накарах да спре при един пчелар и да поразпита откъде идва този "мед". Оказа се, че го разнасят с някакъв бус по 2,50 буркана, на стекове в стреч фолио. Ако купиш повече, може да се спазариш на 2 лв. Така че не мислете клиентите на дребно за "лапнишарани", като се опарят, после внимават от кого купуват.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Приятели са искали да си купят цяла тенекия кристализирал мед. Убеждавам ги, че ваденето на мед от тенекията е мъчително трудно, дай, та дай. Малко по-късно разбирам, че човека изваждал меда и си го разливал в буркани по гореописаната процедура и много доволен дори. Зор да го разубедя, накрая му подарих стъклото и капачката, все едно го е взел "на тенекия" - приятел, какво да го правиш. Но който опита мед от неселскостопански регион, после пак идва да пита за още.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •