Най-доброто застраховане е молитвата към Бог, а иначе, когато хванете крадеца - режете му ръката и няма да има хора, които да си помислят дори да се доближат до кошерите.
Най-доброто застраховане е молитвата към Бог, а иначе, когато хванете крадеца - режете му ръката и няма да има хора, които да си помислят дори да се доближат до кошерите.
Пробвал ли си, че няма как да стане?
Въпросът трябва да ти е, как може да стане?
Какво пречи?
Спомням си като малък, когато трябваха да набият някой, който краде си слагаха качулки на главата и бой, бой, та после не може да ходи и не знае от къде му е дошло.
Бях доста малък тогава.
Не съм пробвал и не бих желал да пробвам да режа ръце! Ако като общество имахме съзнание, нямаше да говорим въобще за кражби, ама тъй като нямаме, каква е гаранцията, че секирата ще е наистина справедлива и няма да има отсечени и невинни ръце, а съдиите пак да оправдаят виновните...
Иначе, разбира се, че съм ЗА справедливи наказания!
Божият закон е да бъде отрязана ръката на крадеца.
Бог знае най-добре, той ни е създал.
Ще ти дам пример:
Когато на крадеца се отреже ръката, заради кражба, която не е, заради храна, а за обогатяване, тогава ще е поука за другите крадци и никой няма да краде!
Но докато ги има тези смешни човешки закони, ще има и крадци.
https://biblia.bg/index.php?k=2&g=22&tr1=1
''
1 Ако някой открадне вол или овца та го заколи или го продаде, то да плати пет вола за вола и четири овци за овцата.
2 (Ако се завари крадецът когато подкопава, и го ударят та умре, няма да се пролее кръв за него.
3 Но ако слънцето е било изгряло над него, тогава ще се пролее кръв за него). Крадецът трябва непременно да плати; но ако няма с какво, то да се продаде той за откраднатото.
4 И ако откраднатото, било вол, осел, или овца, се намери живо в ръката му, ще плати двойно.''
Старият завет, който евреите спазват е малко по-строг, трябва да бъде продаден за роб :D
Новият завет казва:
https://biblia.bg/index.php?k=40&g=5&tr1=1
30 И ако дясната ти ръка те съблазнява, отсечи я и хвърли я; защото по-добре е за тебе да погине една от телесните ти части, а не цялото ти тяло да отиде в пъкъла*( има се впредвид ада и по това са взимали закона за резане на ръце преди 100-200 години).
Не ми е присъщо такова нещо (рязане на ръце) Аз съм хуманен човек - иска да види пчели, ще му помогна , ще отворя кошера дето го краде, ще му помогна да си вкара главата вътре (за да вижда по-добре) и отзивчиво ще ритна кошера... след това ако иска може да разгледа и още един... трябва хуманост все пак сме 21 век....
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))